Bili smo… Schime Trio promovisao album “Do you really wanna play?”

0
39
Photo: Promo

U Muzičkoj kući Metropolis 15. novembra je održana promocija albuma “Do you really wanna play?” benda Schime Trio u izdanju Metropolis Music. 

Na promociji su govorili Vojislav Pantić, urednik jazz etikete Metropolis Music, Luka Ignjatović-saksofonista i Predrag Milutinović-bubnjar, članovi benda Schime Trio. Album “Do you really wanna play” Schime Trio je prvo izdanje u okviru novoustanovljene jazz etikete Metropolis Music. Uskoro se, pod istom etiketom, očekuju i izdanja bendova Konzilijum i Fish in Oil. Promociji su prisustvovali, izmedju ostalih i David Vartabedijan, Vlada Džet, Olga Kepčija, Dušan Petrović, Aleksandar Karadžić, Ivana Pataković…

Schime Trio je bend koji svira originalnu muziku saksofoniste Luke Ignjatovića.  Sačinjavaju ga kontrabasista Boris Šainović, bubnjar Predrag Milutinović i saksofonista Luka Ignjatović. 

Luka Ignjatović završio je MŠ „Stanković“ i potom studirao na džez odseku konzervatorijuma u Amsterdamu gde je stekao diplomu mastera muzike. Bio je honorarni član Big benda RTS, kao i jedini srpski muzičar u European Saxophone Ensemble, sa kojim je nastupao širom Evrope. Danas je profesor džez saksofona na Odseku za džez i popularnu muziku FMU u Beogradu.

Photo: Promo
Photo: Promo

Boris Šainović, još jedan u nizu talnetovanih kontrabasista koji su ponikli u „MŠ Stanković“, ove jeseni započeo je studije na džez odseku Fakulteta muzičkih umetnosti.

Predrag Milutinović jedan je od najzapolsenijih naših bubnjara mlađe generacije. Sarađivao je sa Ignjatovićem u Qzama Quartetu, član je Vasil Hadžimanov benda, kvarteta Maksa Kočetova, kao i trija Avenija sa američkim saksofonistom Dejvidom Binijem.

Nedavni nastup ovog tria sa gostom Savom Miletićem na Beogradskom Jazz festivalu dobio je sjajne kritike od strane kritičara čuvenog časopisa Downbeat Magazine.

U novembru 2016. godine Schime Trio izdaje album “Do you really wanna play” za jazz etiketu Metropolis Music. Koncertna promocija albuma biće održana u četvrtak, 24. novembra u Muzičkoj kući Metropolis s početkom u 21:00 čas.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime