Home»Pulse»Puls grada»Ethno Fuel, muzika Balkana u Etnografskom muzeju

Ethno Fuel, muzika Balkana u Etnografskom muzeju

1
Shares
Pinterest Google+

Muzički program koji Etnografski muzej predstavlja je deo repertoara novih beogradskih kultnih scena, a sastav Ethno Fuel bi mogao da bude ozbiljan kandidat za moderne nosioce nematerijalnog kulturnog nasledja Srbije, jer su u njihovom slučaju tradicionalni uzori na popularan način pretočeni u muziku koja pleni sve više poštovalaca u prestonici.

Ethno Fuel je muzička grupa koja je posvećena etno muzici Srbije, zapravo celog Balkana. Grupa je osnovana 2014. godine, sa misijom da neguje, aranžira i izvodi tradicionalnu muziku sa ovih prostora ali i da upravo tu muziku uklapa u savremene muzičke tokove i izvodi na veoma zanimljiv način.

Photo: Facebook/ Ethno Fuel
Photo: Facebook/ Ethno Fuel

Ethno Fuel je četvoročlana postava koju čine: Sinša Dogan-harmonika, Darko Golić-kontrabas, Andreja Krstić-perkusije, Marko Milovanović-gitara.

– U početku smo bili fokusirani na instrumentalne numere, da bismo se kasnije počeli baviti vokalno-instrumentalnim kompozicijama. Teško je definisati naš stil. Svi članovi grupe se dugo godina bave muzikom kroz rad u raznim bendovima, neki i kroz nastavni rad i slično. Svako od nas nosi sa sobom određeno sviračko i uopšte muzičko iskustvo i specifičan lični senzibilitet. Dali smo sebi tu slobodu da ta iskustva implementiramo u muziku koju izvodimo. Tako se u našim numerama mogu prepoznati elementi flamenko muzike, bluza, džeza… Naravno, trudili smo se da, obrađujući ih, ipak sačuvamo samu suštinu pesme, i njenu izvornu estetiku – izjavili su članovi sastava Ethno Fuel u intervjuu za portal iserbia.rs

Koncert sastava Ethno Fuel biće održan 16. novembra sa početkom u 20:00 časova u Etnografskom muzeju, a cena karte je 400 dinara.

etno

 

Previous post

"GOSPOĐA", ILI... VOODOO MOJO U MUŠKOM RAJU

Next post

Konačno stvarno dame biraju, pa makar samo u pozorištu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *