Film “Vetar” Tamare Drakulić na festivalu u Torinu

0
183
Photo: fcs.rs
Oglasi

Dugometražni igrani film “Vetar” rediteljke Tamare Drakulić biće prikazan u okviru glavne međunarodne takmičarske selekcije 34. Filmskog festivala u Torinu koji će biti održan od 18. do 26. novembra 2016. godine.

Film je snimljen po priči “Zmajevi”, scenaristkinje Ane Rodić u produkciji Monkey Production, ispred koje stoji Jelena Angelovski, a priča prati trenutak prelaska devojčice, koja odrasta bez majke, u devojku tokom jednog letnjeg raspusta. Istražujući odnos platonske i fizički ostvarene ljubavi i intimni sadržaj koji se kroz njih razmenjuje, diskretno se kao tema provlači i sukob na relaciji ćerka – otac.

Photo: vimeo.com printscreen
Photo: vimeo.com printscreen

Prvi put na filmu se pojavljuju Tamara Stajić, u ulozi Mine, Erol Bilibani u ulozi Andreja, Darko Kastratović kao Saša i Tamara Pjević u ulozi Sonje.

Najveći deo sredstava za realizaciju filma obezbeđen je radom autorske ekipe koju, osim pomenutih, čine: Igor Ðorđević, direktor fotografije, Jelena Maksimović, montaža slike, Jakov Munižaba, dizajn zvuka, Dragana Dobrić, pomoćnica režije i kostimografkinja, Maja Churčić, kompozitorka.

Photo: vimeo.com printscreen
Photo: vimeo.com printscreen

Film “Vetar” je potpomognut i sredstvima prikupljenim u okviru Indigogo kampanje, kao i uz pomoć već ustanovljenih održitelja beogradskog undergrounda i celokupne nezavisne scene: klub Drugstore, Zla Shtek, brod 20/44, Bivši bar, kao i Kiteloop, Underhill Fest i pojedinaca koji na različite načine učestvuju u ovom delu beogradskog života.

Razgovor sa rediteljko Tamarom Drakulić o njenom novom filmu “Vetar” možete da pročitate na portalu Filmskog centra Srbije.

Izvor: Tanjug.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime