A KIND OF MAGIC… Džiboni, drugi čin: Nikad nas se nećete rešiti

1
97
Oglasi
Photo: Teodora Ćirić
Photo: Teodora Ćirić

Džiboni  je i druge večeri u prepunom Sava Centru priredio još jedan nezaboravni koncert raspevanoj beogradskoj publici, koju je iznenadio i sa dva gosta: Damirom Urbanom i legendarnim gitaristom Vlatkom Stefanovskim.

Džiboni i Vlatko Stefanovski/ Photo: Teodora Ćirić
Džiboni i Vlatko Stefanovski/ Photo: Teodora Ćirić

Zlatan Stipišić-Džiboni je sa novog albuma “Familija”, koji koncertno promoviše u Beogradu, ponovo  odsvirao hitove “Onako, od oka” i “Udicu”, ali zna se šta je publika čekala… Stare dobro poznate hitove “Cesarica”, “Činim pravu stvar”, “U ljubav vjere nemam”, “Judi, zviri i beštimje”…. Britanska pevačica Stefani Saund dala je svojh pečat pesmama “Mirakul” i “Anđeo u tebi”, dok je glasovno koncert dodatno ukrasila klapa “Iskon”.

Nastup Stefanovskog, kao i način na koji je gitarom “obojio” klasik “Čuvam noć od budnih” a onda i pesme “Divlji cvit”, “Tempera” i “Libar”, Džiboni je prokomentarisao samo jednom rečju –MEDŽIK!

Damir Urban je bio zaista najveće iznenađenje večeri – prvo se začuo samo njegov glas na početku pesme benda Laufer “Budi moja voda”, a tek je posle nekoliko trenutaka iznenađena publika primetila pevača u prvim redovima Sava Centra.

– Moj brat – kratko je rekao Džiboni za Urbana sa kojim je potom otpevao i  “Posoljeni zrak”.

Džiboni i Damir Urban/ Photo:Teodora Ćirić
Džiboni i Damir Urban/ Photo:Teodora Ćirić

Kraj zvaničnog dela koncerta pripao je pesmama “Oprosti” i “Vrime da se pomirim sa svitom”, tokom koje je Džiboni izabrao devojku iz publike, smestio je u gumeni čamac i poslao na “plovidbu” kroz Sava Centar na rukama publike…

Photo: Teodora Ćirić
Photo: Teodora Ćirić

– Tri koncerta su u nizu, jer znam da tri mogu napraviti različita. Juče je bio koncert pun hitova, bio je Čola… Neću vam reći koji je bio naziv koncerta od juče, ali večeras je naziv “Nikad nas se nećete rešiti” – našalio se Džiboni, koji je na gromoglasnim ovacijama traženom bisu izveo “Tolerancu”, sa klapom “Iskonom” obradu EKV pesme “Zemlja” i  pesmu “Nisi više moja bol”.

Publiku koja je po završenom koncertu izlazila iz dvorane čekalo je još jedno iznenađenje, klapa “Iskon” nastavila je da im peva i u holu Sava Centra.

https://www.youtube.com/watch?v=gLAyetHbbu0

Posle gostovanja legende Zdravka Čolića, Ive Ikon, Vlatka Stefanovskog I Damira Urbana, ostaje da vidimo šta to Džiboni priprema Beograđanima u velikoj završnici 15. novembra u Sava Centru…

Oglasi

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime