Sad je jasno… Džiboni i Beograd su “familija”

0
121
Oglasi
Džiboni/ Photo: Teodora Ćirić
Džiboni/ Photo: Teodora Ćirić

Splitski kantautor Džiboni održao je 11. novembra prvi od tri koncerta u Sava Centru, gde je već od početka podigao na noge oduševljenu beogradsku publiku, a skoro tročasovni istinski muzički spektakl uveličali su gost iznenađenja legendarni Zdravko Čolić, i dirljivе posvetе  bendu EKV i Leonardu Koenu.

Koncert u Sava Centru Džiboni je počeo velikim hitom sa novog albuma “Onako, od oka”, a sledile su stare pesme kao što su “Činim pravu stvar”, “Ovo mi je škola”, “Sreća”, “Libar”… Klapa “Iskon” posebno je obojila “Judi, zviri i beštimje” i “Temperu”, a britanska pevačica Stefani Saund “Mirakul” i “Anđeo u tebi”.

https://www.youtube.com/watch?v=LTYpS2xD9g8

Džiboni je nekoliko puta tokom koncerta izrazio zadovoljstvo što nastupa ponovo u Sava Centru, mestu sa sačuvanom posebnom energijom, koja izvire iz dasaka na kojima su svirali muzički velikani kao što je Majls Dejvis. Prisetio se da je 2013. godine nastupio u Beogradskoj areni, ali je naglasio da mu je izuzetno drago što je ponovo u Sava Centru “jer ovdje vas mogu vidjeti u oči”.

Nije se ustručavao da par puta uđe u publiku, slika se i popriča sa posetiocima, a jednom nasumice odabranom paru je poklonio novu mašinu za pranje sudova.

Photo: Teodora Ćirić
Photo: Teodora Ćirić

Sveopšte ushićenje iznenađene publike izazvala je pojava Zdravka Čolića na pozonici Sava Centra , koji je sa Džibonijem poklonio Beograđanim nadahnuto izvođenje klasika “Loše vino” praćeno ovacijama publike.

– Meni je bila želja da moj prijatelj večeras meni dođe. Znam da on to retko radi i time mi je čast veća – rekao je Džiboni, podsetivši da je stari Čolićev hit “Loše vino”, koji su napisali Arsen Dedić i Goran Bregović, obradio još 1996. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=f_Jmnn9Y4PU

Veliko finale zvaničnog dela koncerta proteklo je sa energetski i emotivno moćnim izvođenjima pesama “U ljubav vjere nemam”, “Posoljeni zrak” i “Oprosti”, a uporne ovacije raspevane beogradske publike izmamile su Džibonija i njegov mnogobrojni bend, predvođen iskusnim producentom i gitaristom Nikšom Bratošem, na jedan sasvim neobičan bis.

Pridruživši se klapi “Iskon” Džiboni je izveo prvi put uživo izuzetno zanimljivu obradu pesme “Zemlja” kultne beogradske grupe EKV (5. novembra navršila se 22. godišnjica smrti frontmena EKV Milana Mladenovića).

Sam kraj koncerta bio je rezervisan za još jednu posvetu i to velikanu svetske muzičke scene Leonardu Koenu. Beogradska pevačica Iva Ikon je uz klavir, u vokalnoj pratnji Džibonija i klape “Iskon”, otpevala njegov klasik “Hallelujah”.

Iva Ikon/ Photo: Teodora Ćirić
Iva Ikon/ Photo: Teodora Ćirić

– Hvala vam dobri ljudi za ovo veče. Ovo ćemo pamtiti. Svaka čast – pozdravio je Džiboni beogradsku publiku na kraju koncerta.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime