BILI SMO… Teen Talk 2016. –  razgovorom preko jaza između generacija

0
39
Teen Talk/Photo: Andreja Ignjatović

Konferencija Teen Talk, koja se svake godine održava u većim gradovima Srbije i regiona, ove godine održana je u Beogradu, u Domu omladine. Program, posvećen projnim temama koje mlade zanimaju, praćen je sjajnom organizacijom i dobrim druženjem.

Inovativnom idejom manifestacija je udružila brojne uspešne ljude iz različitih segmenata života, ali i tinejdžere koji su bili veoma zainteresovani za sve što je programom ponuđeno.

Teen Talk/Photo: artimedia
Teen Talk/Photo: Andreja Ignjatović

Konferencija je počela obraćanjem organizatora, a potom se prisutnima obratio Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, koji je svojim govorom želeo da ukaže i podstakne na odgovornost, svesnost i abmicioznost kod dece.

Tokom čitavog dana nizale su se različite tribine o generacijskom jazu, uzorima mladih, vršnjačkom nasilju, društvenim mrežama i drugim važnim temama. Cilj organizatora jeste da mladi dobiju odgovore na sva pitanja koja možda nisu spremni da podele sa roditeljima ili prijateljima.

Učesnici Milan Inić, Sara Jovanović, Tatjana Vojtehovski, Luka Raco i mnogi drugi, bili su veoma radi da razjasne sve nedoumice i trudili su se da na afirmativan način podele svoja iskustva. Takođe, strpljivost su pokazali i u odnosu sa medijima, trudeći se da novinarima pruže adekvatne i sadržajne odgovore.

Ovakvi događaji tradicija su u inostranstvu i predstavljaju odličan izvor informisanja. Godinama unazad, spoznaja o značaju edukacije raste, pa se i ovakvim konferencijama pristupa sa mnogo pažnje, znanja i umeća. Organizatori su svesni da učesnici moraju biti stručnjaci, uticajni i uspešni ljudi kako bi se zadovoljili određeni kriterijumi, a o tome smo ovog puta mogli da svedočimo i kod nas.

Teen Talk/Photo: artimedia
Teen Talk/Photo: Andreja Ignjatović

Motiv ovog događaja bio je da osvesti i ukaže na uzroke i posledice različitih životnih situacija i kako se sa njima nositi. Svrha nije samo savetovanje, već delovanje i usmeravanje pravca razmišljanja dece i mladih.

Lepota ovog projekta ogleda se u njegovoj interaktivnosti, odnosno mogućnosti da se publika uključi, postavi pitanja ili podeli svoje priče. Svakom prisutnom u publici Teen Talk predstavljao je idealno mesto za sticanje novih iskustava, priliku da se informiše o temama koje su mu bliske, kao i da se upozna sa omiljenim glumcem, jutjuberom, voditeljem ili pevačem.

Od početka do kraja, svaki kutak bio je ispunjen radnom atmosferom i dobrom energijom, u nadi i želji da projekat zaživi i postane oslonac mladim ljudima  u prevazilaženju svih izazova koje nosi odrastanje.

Natalija Paunović, učenica srednje škole Artimedia

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime