Šta Bilji Krstić pokloniti za rođendan, kad je ona nama poklonila ovo…

0
43
Bilja Krstić/ Photo: Miloš Šarović
Bilja Krstić/ Photo: Miloš Šarović

U godini dvostrukog jubileja i pred veliki beogradski koncert Bilj Krstić je odlučila da 9. novembra publici pokloni spot za pesmu “Dimitrijo, sine Mitre” u kome se pored nje pojavljuju i naše poznate glumice. lica naših velikih ženskih glumačkih imena.

– Radujem se što baš na moj rođendan i otprilike dve nedelje pre koncerta publika ima priliku da vidi ono što smo snimili i čuje samo jednu od pesama koje će se naći na našem novom albumu “Svod” – izjavila je Bilja i dodala da sa nestrpljenjem očekuje veliki beogradski nastup.

Inspirisana istinitom pričom pesmu “Dimitrije, sine Mitre” je još davne 1919. godine napisala, komponovala i otpevala vranjanska pevačica Stana Avramović Karaminga.

Anica Dobra/ Photo: Miloš Šarović
Anica Dobra/ Photo: Miloš Šarović

Nova verzija ove pesme u aranžmanu koji je napisao Miki Stanojević zvuči drugačije, nosi posebnu energiju i emocije koje su pored Bilje Krstić u spotu dočarale i glumice Gorica Popović, Anica Dobra, Jelica Sretenović, Sloboda i Dragana Mićalović, Katarina Gojković, Tamara Dragičević, Nina Janković, Vanja Milačić, Sofija Juričan, Iva Stefanović, Vaja Dujović. Sve one su različitim ekspresijama lica na svoj način doživele i publici predstavile ovu pesmu. Reditelj spota je Miloš Šarović a kadrovi su snimani na sceni pozorišta Atelje 212.

Sloboda Mićalović/Photo: Miloš Šarović
Sloboda Mićalović/Photo: Miloš Šarović

Beogradska publika će 24. novembra u Sava Centru čuti i druge pesme sa novog albuma Bilje Krstić i orkestra Bistrik koji slave 15 godina rada . Album će 17. januara 2017. godine objaviti engleska izdavačka kuća Arc Music iz Londona.

Na koncert u Sava Centru stižu i dve posebne gošće iz inostranstva, mađarska pevačica Marta Šebestin, dobitnica Gremija za pesmu iz filma “Engleski pacijent” kao i Janka Rupkina iz čuvenog Mistery of Bulgarian voices . Te večeri na koncertu sa Biljom Krstić pevaće i Bora Đorđević i grupa Suncokret a očekuju se i gosti iznenađenja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime