“Bez prevoda”: U Užicu 21. Jugoslovenski dramski festival

0
26
Photo: Promo

U Narodnom pozorištu u Užicu od 7. do 14. novembra biće održan 21. Jugoslovenski pozorišni festival “Bez prevoda”. Festival će otvoriti naš književnik Ljubivoje Ršumović. 

Prema rečima selektora festivala, Bojana Munjina, ovogodišnje izdanje će imati za moto čuvenu Hamletova rečenica “Ovo vreme je iskočilo iz zgloba”.

– Mislim da imamo pravo, svi koji se bavimo pozorištem i koji ga volimo, ako kažemo da je ovogodišnji festival, festival majstora, liga pozorišnih džentlmena –izjavio je Munjin.

Hamlet, JDP/ Photo: Facebook @Jugoslovenskodramskopozoriste
Hamlet, JDP/ Photo: Facebook @Jugoslovenskodramskopozoriste

Pored najboljih pozorišnih ostvaranje iz Srbije, na festivalu će biti predsavljene i najbolje predstave iz Hrvatske i Crne Gore.

Za najbolje predstave i uloge biće dodeljene nagrade Ardalion, a pored glasova publike o prestižnim nagradama će odlučivati i petočlani stručni žiri na čelu sa našim istaknutim pozorišnim rediteljem Dejanom Mijačom.

Jugoslovenski pozorišni festival predstavlja najznačajniju kulturnu manifestaciju po kojoj se Užice prepoznaje u region. Festival su finansijski pomogli Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije sa i Grad Užice.

LIGA POZORIŠNIH DŽENTLMENA

Z.G.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime