Autentični Ejmi Vajnhaus i Džimi Hendriks tribute bendovi na Vračar Rocks festivalu

0
35

webplakat1Nema mnogo muzičara koji se usuđuju da izvode dela velikana poput Ejmi Vajnhaus i Džmija Hendriksa.

Ali zato Amy’s House i Trio Freedom, znanjem, umećem, virtuoznošću i kreativnošću postižu neverovatnu sličnost sa umetnicima koji ih inspirišu, što će i dokazati 12. novembra na Vračar Rocks festivalu

Amy’s House je bend koji autentičnom pojavom i još autentičnijom svirkom i vokalom veliča lik i delo velike jazz/soul pevačice Ejmi Vajnhaus.

Osmočlani muzički sastav čine vrhunski muzičari, profesionalaci koji iza sebe imaju veliki broj scenskih nastupa i studijskih sati, a okupili su se tek pre nešto više od godinu dana oko ideje da donesu slušaocima, pratiocima i obožavaocima čaroliju koju je stvarala Ejmi – jedna od najnajgrađivanijih i najpriznatijih pevačica i autora novog doba.

Da su u tome i uspeli govore reakcije i komentari na do sada održane koncerte, ali i pozivi, pohvale i reči podrške koje stižu iz čitavog regiona.

Ono što karakteriše ekipu okupljenju oko Amy’s House je kompletni audio-vizuelni spektakl, jedinstven i neponovljiv… jednom rečju – autentičan.

Pevačicu Ejmi Vajnhaus, predstavlja Nevena Filipović, mlada, afirmisana jazz/soul/fado pevačica. Zahtevnoj ulozi odgovorila je do najsitnijih detalja: stilom, šminkom, pokretom i vokalnom interpretacijom dostigla je zapanjujuću sličnost.

U subotu će se u Božidarcu okupiti i poštovaoci Džmija Hendriksa.

Freedom/Photo: Facebook
Freedom/Photo: Facebook

Trio Freedom inspirisan je aktuelnošću i jakim socijalnim uticajem muzike legendarnog gitariste. Njegova solistička karijera rajala je samo tri godine, od 1967-1970, ali je za tako kratko vreme Hendriks je postao jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena. Njegovo umeće sviranja gitare, zajedno sa snažnim porukama koje njegova dela nose… i dalje su neprevaziđeni.

Trio čine Nenad Antanasijević Antanas (bubanj), Igor Lazić (bas gitara) i Goran Kostić (gitara, vokal).

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od svega 300 dinara dostupne su u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime