Predstava “Ostaci” u Domu omladine: dress code – udobno i funkcionalno

0
33
Ostaci/ Photo Facebook @HeartefactFund
Ostaci/ Photo Facebook @HeartefactFund

Predstava “Ostaci” biće izvedena 7. i 13. novembra 2016. godine u Klubu Doma omladine Beograda u 21:00 čas. Autor predstave je Vuk Bošković, reditelj Andrej Nosov a kompozitor Irena Popović Dragović. Glavne uloge tumeče: Jelena Graovac, Miloš Timotijević i Irena Popović Dragović. Cena ulaznice je 600 dinara.

Photo: domomladine.org
Photo: domomladine.org

Predstava “Ostaci“ nastala je u koprodukciji Hartefakta i festivala Dev9t, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Premijera ove predstave izvedena je u junu 2016. godine u okviru festivala Dev9t.

Ovo je veoma prilagodljiva pozorišna predstava koja istovremeno eksperimentiše i sa formom i sa prostorom. Na sceni su tri aktera, koja se smenjuju u ulogama četiri lika. Predstava se često pretvara u eksperimentalni rok koncert. Glumci sviraju bubnjeve, gitaru, harmoniku, klavijature, violinu…sve to kombinovano u izuzetnoj muzičkoj fantaziji Irene Popović Dragović.

– Komad o nesrećnim i mrtvim ljudima. Oni pokušavaju da srede svoje intimne živote i međusobne odnose ispunjene ljubomorom, psihoaktivnim supstancama i tragovima ljubavi, dok paralelno istražuju ratne zločine. Odnosi između njih su zamršeni, opterećeni prošlošću, prećutkivanim svakodnevnim problemima i strahovima vezanim za budućnost. Svako od njih istovremeno i sumnja da ga svi ostali lažu, zbog čega je jako povređen, ali je takođe uveren u ispravnost svoje odluke da nikad nikome ne kaže istinu – izjavio je Vuk Bošković, autor.

 
<>

– Ovo je pozorište u kojem se ne sedi. Ovo je pozorište u kojem se funkcionalno i udobno odeva. Ima dima, nema vazduha, polu je mračno i svašta može da se desi. Molim Vas da od odlaska na pozorišnu predstavu ne pravite dramu. Visoke štikle i sve što ste spremili za izlazak nisu izbor koji savetujemo – dodao je reditelj predstave “Ostaci”, Andrej Nosov.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime