Home»Muzika»Homeland»“Nešto me goni” – novi singl grupe Galija

“Nešto me goni” – novi singl grupe Galija

4
Shares
Pinterest Google+

Legendarna rok grupa Galija objavila je novi singl “Nešto me goni”, pred veliki beogradski koncert 29. decembra u Hali sportova, kojim slavi 40 godina postojanja. Singl je najava novog albuma Galije, koji bi trebalo da se pojavi iduće godine kao izdanje promoterske kuće Long Play.

Photo: Facebook @grupa.galija
Photo: Facebook @grupa.galija

Frontmen Nenad Milosavljević opisuje “Nešto me goni” kao pesmu sa “neverovatno pozitivnom energijom”, koja na simboličan način govori o muzičarima i ostalim umetnicima koji rade više decenija

– Sve nas zamišljam kao maratonce. Sada, pri kraju karijere, trčimo počasni krug. Možda i poslednji – objašnjava Neša Galija.

Na stihove Predraga Pece Milosavljevića, muziku za pesmu “Nešto me goni” je napisao Nenad Milosavljević, koji je napravio i aranžman, zajedno sa poznatim producentom Sašom Habićem. Poletnu pop-rok pesmu, uz elemente progresivnog roka, koji podseća na Galijine početke 1976. godine, potcrtava i daje joj neočekivani prizvuk irskog folka, gitara Dragutina Jakovljevićeva Gute.

Photo: Facebook @grupa.galija
Photo: Facebook @grupa.galija

– Guta nije samo gitarista. On uvek ozbiljno utiče na aranžman i daje pesmi neverovatan tok. “Nešto me goni” je krenula u novom pravcu kad smo čuli gitaru. To je interakcija koja pokazuje zašto je bitno da su u timu svi kreativci. Saša Habić je među najboljima, ako nije i najbolji producent na našim prostorima. On je prepun ideja. Postali smo kao porodica. Dugo se nisam toliko radovao novom albumu – kaže Neša Galija.

Galija je osnovana 1976. godine u Nišu, a publiku je brzo pridobila pesmama kao što su “Gospi”, “Decimen”, “Burna pijana noć”, “Još uvek sanjam”… Jednu od najupečatljvijih karijera na muzičkoj sceni Jugoslavije i Srbije, Galija je nastavila nižući hitove kakvi su “Skadarska”, “Trube”, “Da li si spavala”, “Da me nisi”…

Grupa Galija obeležiće 40 godina postojanja velikim koncertom 29. decembra u Hali sportova u Beogradu, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

GALIJA – PLOVIDBA DUGA ČETIRI DECENIJE

Previous post

Omiljena tinejdžerska konferencija Teen Talk konačno u Beogradu

Next post

Dosta mu pisanja za Drejka i Kanje Vesta: Sampha najavio debi album "Process"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *