Koncert No Borders Orshestra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

0
21
Photo> Facebook @NoBordersOrchestra

“No Borders Orshestra” i “Dresdner Sinfoniker” nastupicće pod upravom Premila Petrovića 5. novembra na sceni “Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Ovaj fenomenalni koncert ima naziv “Aghet”, a program je sačinjen od dela savremenih autora iz Turske, Jermenije i Nemačke.

“Aghet” (u prevodu sa jermenskog: velika nesreća/velika katastrofa) je muzički projekat koji je inicirao Marc Sinan, eminentni kompozitor i gitarista tursko – jermensko – nemačkog porekla, kao posvetu svojoj prabaki Jermenki Vahide, koja je preživela genocid nad jermenskim narodom u raspadajućoj Otomanskoj imperiji pre jednog veka.

Marc Sinan/ Photo: Facebook/Marc Sinan
Marc Sinan/ Photo: Facebook/Marc Sinan

Marc Sinan učestvuje kao solista u izvođenju Oehringovog koncerta za solo električnu gitaru, vokalni sekstet i orkestar. Pored njega, kao solisti će nastupiti i Matthias Worm (viola), Araik Bartikian (duduk) i Carl Thiemt (bariton), kao i Dresdner Kammećor.

Dirigent Premil Petrović je umetnički lider “No Borders Orshestra”, ansambla sačinjenog od profesionalnih muzičara sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

Photo: Facebook @dresdnersinfoniker
Photo: Facebook @dresdnersinfoniker

Izvor: Tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime