Vreme je za Hladno (irsko) pivo i “Dan oslobođenja”

0
22

Zagrebački pank – rok bend Hladno pivo objavio je spot za pesmu “Dan oslobođenja” i to je osmi singl sa albuma “Dani zatvorenih vrata”, a pošto pesma govori o državi u kojoj više nema nikoga, spot se, prigodno, snimao u Irskoj.

Photo: Dunja Dopsaj
Photo: Dunja Dopsaj

– Ovo je prvi putopisni spot Hladnog piva. Namera nam je bila da filmski zabeležimo naš debitantski izlet do Irske. “Dan Oslobođenja” je razigrana zezancija na račun iseljavanja a pošto sve više mladih emigrira baš u Irsku, iskoristili smo svirke u Korku i Dablinu da anketiramo publiku i vidimo iz kojih su gradova došli.  Drago nam je da se čak i naš veleposlanik odazvao. Puno smo toga naučili za tih par dana, pa pre nego što se i vi odlučite za selidbu imajte na umu da Irci ne drže jaja u frižiderima, da nema WC-a na autoputu između Dablina i Korka, da ima mnogo manje pasa na ulici i da narkomane nikad ne smeš da gledaš u oči. Mislimo da je režiser Vojan Koceić, odlično zabeležio ovaj čudesni trip do Smaragdnog ostrva. Napomena za kraj: U širokom luku zaobiđite Rock n Roll Museum u Dablinu. Čista prevara! Radije tu lovu spiskajte u prvom pubu – opisao je Mile Kekin doživljaje Hladnog piva.

Photo: Dunja Dopsaj
Photo: Dunja Dopsaj

Momci iz benda su se iz Irske vratili puni utisaka, a doživeli su i neke zanimljive trenutke. Pa su tako na semaforu čekali zeleno svetlo s The Edgem iz legendarne grupe U2, a na autoputu pri brzini od 130 na sat im je pukla guma. Na koncertima u Korku i Dablinu, publika je dobila zadatak da napiše na papirima iz kojih su se gradova iselili, a sreli su se i sa hrvatskim ambasadorom u Irskoj. Većinu navedenih dogodovština su snimili kamerom, a reditelj Vojan Koceić iz splitskog Pilot Studija,”spakovao” je sve u zanimljivu video priču.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime