RESTLFEST: Prvi festival filma i video radova

0
84
Oglasi

%d1%80%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%bb%d1%84%d0%b5%d1%81%d1%82“Restlfest” je  prvi festival filma i video radova na Čukarici koji se bavi temom reciklaže u umetnosti.

Poznato je da prilikom stvaranja filmskog dela ili video rada, bez obzira na žanr, pristup i autorski okvir, dosta materijala ostaje neiskorišćeno u finalizaciji. Imajući to u vidu, Kulturni centar “Čukarica” je odlučio da organizuje festival koji će da promoviše ideju reciklaže postojećeg i neiskorišćenog  filmskog materijala i stvaranje nekog novog autorskog dela – igranog, dokumentarnog ili animiranog filma, i tako podrži ekološki aspekt u kulturi i umetnosti.

Festival će biti održan u periodu od 7. do 10. novembra 2016. godine u Kulturnom centru “Čukarica” i takmičarskog je karaktera.

Glavna nagrada, grand pri  “Restlfesta” biće dodeljen najboljem filmu festivala, nagrade “Belo vrelo” dodeliće se najboljem srpskom dokumentarnom i igranom filmu, a povelje “Banova školjka” biće dodeljene za: režiju, autorsku muziku, kameru, montažu i animaciju.

Selektor festivala je producent Predrag Milojević, a članovi žirija su: filmski i televizijski reditelj Petar Stanojlović, direktor fotografije Đorđe Nikolić i producent Zoran Janković.

Festival organizuje Kulturni centar  “Čukarica” u saradnji sa “Tangram” centrom , a pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.

U okviru revijalnog dela programa biće prikazani igrani filmovi koji su nastali iz popularnih TV serija. Prvog dana festivala biće prikazan film “Braća po babine linije”  po scenariju i u režija Radoša Bajića.

Cena ulaznice za celovečernji program je simbolična i iznosi 100,00 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime