HL NA PROMOCIJI: Bluz Mašina – bend koji želi da ostavi “Tragove”

0
35
Bluz mašina/Photo: Promo

Vreme je, konačno, da neka nova bluz generacija ostavi svoje tragove.

U Muzičkoj kući Metropolis održana je promocija debitantskog albuma “Tragovi” mladog benda Bluz Mašina.

I inače jedinstven prostor Muzičke kuća Metropolis, za ovu priliku skockan je kao pravi rock-pub, sa binom na koju je jedva stala kompletna oprema, ali je zvuk s nje bio kao na koncertu. Za takav doživljaj pobrinula se i publika, prijatelji i saradnici benda, kao i brojna poznata lica – Vlada Džet, Olga Kepčija, David Vartabedijan, Bane Lokner, Aleksandar Ignjatović, Dragoljub Crnčević Crnke, Ivana Pataković, Nenad Zlatanović, Jovana Stanković i mnogi drugi.

Bluz Mašina je, nakon razgovora lidera benda Ivana Milenkovića sa MKM prezenterom Igorom Brakusom, odsvirala uživo nekoliko pesama sa albuma “Tragovi” i jasno pokazala nameru da ovaj album bude njihov prvi, ali ne jedini trag.

Bluz mašina/Photo: Promo
Bluz mašina/Photo: Promo

Reč je o mladom bendu na beogradskoj bluz/rock sceni, ali je sasvim jasno da Bluz Mašina napreduje sigurnim koracima učeći od starijih kolega, u isto vreme usvajajući i koristeći nove muzičke koncepte u našoj muzici, povrh tradicionalnih bluz/rok formi.

[infobox title=’Ponekad je “trojka” sasvim dovoljna’]

Bluz mašina/Photo: Promo
Bluz mašina/Photo: Promo

Bluz Mašina nastala je kao ideja sredinom 2012. godine. Sa osam pesama spremnih za snimanje, Ivan Milenković, zajedno sa Markom Čitakovićem Čiletom, osnovao je grupu. Doneta je odluka da bend počne kao power-trio, sa bubnjarem Nemanjom Tanaskovićem. Posle godinu dana, umesto Nemanje u bend dolazi bubnjar Bojan Stevanović, a nakon Bojana, koji napušta bend zbog velikih obaveza,dolazi Miron Šopić, bivši bubnjar benda “Straight Ahead”. Kombinacija moćnog i razvijenog gruva, jakih bas linija Mija Đurdjevića i distorziranih, često drop-tune-ovanih rifova, ispeglanih solaža i dvolinijskih vokalnih linija na refrenima, definisala je zvuk benda u početku. Debitantski album “Tragovi” objavili su 2016. za Metropolis Music.[/infobox]

Headliner.rs

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime