BEOGRAD JE BUNTOVAN: Počinje četvrti BUNT festival

0
42

bunt-glavnaNastupom Gudača “Lola Klasik” sa solistima austrijskim kontrabasistom Dominikom Vagnerom, hornistom Nikolom Chirićem i flautistom Ljubišom Jovanovićem, 2. novembra u Skupštini grada Beograda počinje festival BUNT (Beogradska Umetnička Nova Teritorija).

Kao zvezda festivala najavljen je francuski violončelista Mark Kope koji će sa Novim simfonijskim orkestrom Makris, pod vođstvom Predraga Goste, zatvoriti BUNT i Francusku muzičku jesen 14. novembra u Sava Centru u Beogradu.

Organizatori Francuske muzičke jeseni i festivala BUNT imaju za cilj saradnju sa mladim umetnicima, kao i da dopru do što šire publike, posebno mladih.

Ove godine je naglašen humanitarni aspekt koncerta na kojima učestvuju i oni koji imaju manje prilika da se uključe, slabovida i autistična deca, kao i učenici muzičkih škola sa obodnih belgradskih opština.

Predrag Gosta/ Photo: Facebook @Bunt.rs
Predrag Gosta/ Photo: Facebook @Bunt.rs

Drugog dana manifestacije sastav “New trinity baroque” (SAD/Srbija) sa dirigentom Predragom Gostom održaće koncert u dvorani “Lola” a dan kasnije 4. Novembra, publiku u Mikser Hausu očekuje kamerna triler opera “(A)Mantis Religiosa” na muziku Milice Ilić, po libretu Ilićeve i Kristijana Luhana, a u režiji Lucije Brnić.

Za 5. novembar najavljena je promocija albuma i koncert kvarteta “Tajj” u dvorani “Lola”, a na istom mestu 6. novembra biće održan koncert “Zajedno”.

U Kolarčevoj zadužbini 7. novembra biće predstavljena knjiga i CD Bore Dugića, dan kasnije u programu “Poezija noći” nastupiće sopran Mirjana Marjanović i gitarista Uroš Martinović, dok će odlomke iz Šekspirovih komada govoriti Nedeljka Ložajić i Luka Joksimović Barbat.

Dobrotvorni koncert za Nemanju Beleja biće održan 9. novembra u Zvezdara teatru, a ulaznice će koštati 1.000 dinara. Cilj je sakupiti novac za instrument mladog umetnika.

U okviru programa festivala biće održana i tribina “Novi zvučni prostori”, na kojoj će govoriti Dušan Mihalek, Maja Vasić, Borislav Čičovački i Isidora Žebeljan.

BUNT festival, kao i Francusku muzičku jesen zatvoriće Mark Kopej i novi simfonijski orkestar “Makris”, koji će predvođeni Predragom Gostom održati koncert 14. novembra u Sava Centru.

Izvor: Tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime