Top 10 hitova Beogradskog sajma: Najviše se kupovali Koeljo i Vedrana Rudan

0
42
Paolo Koeljo/Photo: facebook@paulocoelho

Ako niste bili na Sajmu knjiga (a i ako jeste) verujemo da ćete biti iznenađeni listom od deset najtraženijih knjiga na štandu naše najveće izdavačke kuće Laguna.

Prethodnih godina hitovi su bili uglavnom romani stranih autora, ali sada se situacija malo promenila u korist domaćih pisaca.

Od prvog dana Sajma hit knjiga među čitaocima bila je “Špijunka” Paula Koelja, i tako je ostalo do samog kraja. Ova knjiga je izuzetan portret jedne žene, zasnovan na neobjavljenim dokumentima i istinitim događajima. Kroz avanture Mate Hari Koeljo je ispričao sasvim modernu priču.

Na drugom mestu sajamske top-liste našao se i novi roman Vedrane Rudan “Muškarac u grlu”. Jedanaesta knjiga a ujedno sedmi roman Vedrane Rudan, u kome govori o nemogućnosti komunikacije, o teškoćama na koje nailazimo u nastojanjima da dosegnemo ideal istinske bliskosti između dvoje ljudi, o tome kako smo čak i u najbliskijim vezama koje u životu uspemo da ostvarimo ipak osuđeni na to da do kraja ostanemo zarobljeni u sebi samima.

Vedrana Rudan/Photo: Rino Gropuzzo
Vedrana Rudan/Photo: Rino Gropuzzo

Među najtraženijim naslovima našla se i knjga “Nemanjići – Dva orla”, druga knjiga trilogije o Stefanu Nemanji u seriji knjiga o najpoznatijoj srpskoj vladarskoj dinastiji koja dolazi iz pera Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića, uz sjajne ilustracije Dragana Paunovića.

Na četvrtom mestu je nova knjiga Uroša Petrovića “Marta Smart i Vašar zagonetki”, roman u zagonetkama. Marta će tokom nove pustolovine otkriti najvažniju tajnu u životu! Zelenokosa devojčica pronalazi čudesnog prozirnog leptira – tajnu pozivnicu za Vašar zagonetki. Očekuje je 30 novih misterija. Ako pobedi rivale, sledi joj velika čast da postane ono što nikome iz Ginkove ulice nikada nije uspelo. Serijal knjiga o zelenokosoj Marti Smart višestruko je nagrađivan i još uvek doživljava nova izdanja i prevode na druge jezike.

Nova knjiga Isidore Bjelice “Miris neba” našla se na petom mestu sajamske top-liste. Čitajući ovu knjigu, zakoračićete u neodoljivu priču koja će vam pružiti odgovor na pitanje kako da vas život toliko ne boli i ne povređuje.

Uglavnom, ako želite da budete u trendu sveta književnosti, ove knjige morate obavezno da pročitate:

TOP 10 Beogradskog sajma knjiga – Laguna

1.”Špijunka”, Paulo Koeljo
2.”Muškarac u grlu”, Vedrana Rudan
3.”Nemanjići – Dva orla”, Dejan Stojiljković i Vladimir Kecmanović
4.”Marta Smart i Vašar zagonetki”, Uroš Petrović
5.”Miris neba”, Isidora Bjelica
6.”Viza za nebo”, Vanja Bulić
7.”Andrićeva lestvica užasa”, Svetislav Basara
8.”Pet uglova”, Mario Vargas Ljosa
9.”Darknet”, Džejmi Bartlet
10.”Policija”, Ju Nesbe

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime