Home»Muzika»Green Day dobitnici “MTV GLOBAL ICON” priznanja

Green Day dobitnici “MTV GLOBAL ICON” priznanja

2
Shares
Pinterest Google+
Green Day/ Photo: Promo
Green Day/ Photo: Promo

Kultni američki pank-rok bend Green Day je ovogodišnji dobitnik prestižnog priznanja “MTV Global Icon”, koje će im biti uručeno na predstojećoj 2016 MTV EMA dodeli nagrada u Roterdamu, 6. novembra.

Pored nastupa benda Green Day, MTV dodela je postala bogatija i za nove prezentere koji će pobednicima uručuti nagrade, a među njima su reper G-Eazy, pop pevačica Čarli XCX, hip-hop zvezda Tajni Tempa i glumac i pevač Idris Elba.

 G-Eazy/ Photo: Promo
G-Eazy/ Photo: Promo

Sa karijerom dužom od dve decenije, tri osvojene MTV EMA nagrade za najbolji rok bend, ulaskom u Rock and Roll kuću slavnih, bend Green Day je prodao na milione kopija singlova i albuma. Poslednji studijski material, 12. po redu, izdali su ovog oktobra i nosi naziv “Bang Bang”. Na ovogodišnjoj dodeli MTV evropskih muzičkih nagrada ovaj rok trio je nominovan u dve kategorije – za najbolji nastup uživo i najbolje rok izvođače.

Idris Elba/ Photo: Promo
Idris Elba/ Photo: Promo

– Green Day je bez sumnje jedan od najuticajnijih rok bendova na svetu. Tokom više od dve decenije, oni su stvarali nove generacije fanova na svim krajevima planete zahvaljujući strastvenim tekstovima i sirovim, moćnim zvukom – izjavo je Brus Gilmer, izvršni producent 2016 MTV EMA – Veoma smo počastvovani što su upravo Green Day ovogodišnji dobitnici “MTV Gobal Icon” nagrade.

Raniji dobitnici ovog priznanja su: Duran Duran (2015), Ozi Ozborn (2014), Eminem (2013), Vitni Hjuston (2012), Queen (2011) i Bon Jovi (2010).

Glasanje za sve MTV EMA kategorije, uključujući i Best Adria Act, odvija se na linku MTVEMA.com i traje do subote, 5. novembra u ponoć. Nominovini za zvanje najboljeg izvođača u regionu su S.A.R.S., Elemental, Siddharta, Luce i Toni Zen.

Previous post

The Avalanches objavili video za pesmu "Because I’m Me"

Next post

Kragujevačko Pozorište za decu na festivalu u Kini

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *