Home»Pulse»Puls grada»Dropkick Murphys prvi put među Srbima

Dropkick Murphys prvi put među Srbima

2
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Jedan od najvećih aktuelnih pank bendova na svetu, Dropkick Murphys konačno dolazi u Srbiju. U sklopu evropske turneje kojom obeležavaju dve decenije postojanja bend iz Bostona posetiće i Beograd. Koncert će biti održan u 8. februara 2017. u Domu omladine Beograda.

Na ovoj turneji pratiće ih legendarni hardcore sastav Slapshot koji sami članovi Dropkick Murphysa navode kao jedne od uzora iz mladosti. Slapshot je u dva navrata svirao u Beogradu, daleke 1992. godine kao i dve decenije kasnije, ali će se ovaj njihov nastup u mnogome razlikovati od prethodna dva, obzirom da će da nastupaju na velikoj sceni i pred definitivno mnogo više publike.

Photo: Facebook @DropkicMurphys
Photo: Facebook @DropkicMurphys

Dropkick Murphys su oformljeni 1996. Godine a prvi put je šira javnost saznala za njih 1997. godine kada ih je prijateljski bostonski ska-pank bend Mighty Mighty Bosstones poveo na turneju kojom je promovisao svoj tada akuelni album “Let’s Face It”. Ubrzo su i Dropkick Murphys objavili svoj album prvenac “Do Or Die” koji je bio pravo osveženje na pomalo monotonoj američkoj pank sceni. Kada je  pevača Majka Mekolgena zamenio Al Bar iz benda Bruisers, mnogi su pomislili da “neće to više biti to”. Već naredna ploča “The Gang’s All Here” pokazala je upravo suprotno, jer je svetska popularnost Dropkick Murphysa porasla.

Na narednom albumu “Sing Loud Sing Proud” koji su izdali 2001. godine zvuci tradicionalnih irskih instrumenata (mandolina, gajde, harmonika, frula) učinili su da Dropkick Murphys postane svetska atrakcija i predvodnik takozvanog Celtic punk zvuka.

Singl “Tessie” iz 2004. vinuo je ovaj bend u orbitu. Bio je to prvi njihov mainstream hit, koji se vrteo i veoma visoko kotirao na raznim svetskim top listama. Album iz naredne godine “The Warrior’s Code” sa velikim hitom “I’m Shipping Up To Boston” bio je poslednji objavljen za izdavačku kuću Hellcat. Naredna tri su objavili za sopstvenu “Born& Bred” etiketu. Božićna evropska turneja sa legendarnim The Pogues, približila je Dropkick Murphys i publici koja nije isključivo iz pank priče.

Ulaznice po promo ceni mogu da se kupe od utorka 1. novembra za samo 2000 dinara na svim prodajnim mestima mreže Gigstix i Eventim, u Fenixu i na blagajni Doma Omladine, kao i na sajtovima www.gigstix.com i www.eventim.rs. Posle rasprodaje ograničenog kontigenta, cena ulaznice će iznositi 2500 dinara, dok će se na dan koncerta prodavati po ceni od 3000 dinara.

Previous post

Japanski književnik Haruki Murakami primio nagradu "Hans Kristijan Andersen"

Next post

"Stado", rediteljski prvenac Nikole Koja premijerno 23. novembra u Beogradu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.