Prva Balkanska olimpijada umetnosti i igre

0
30
Photo: pixabay.com

Prva Balkanska olimpijada umetnosti i igre biće održana od 28. do 30. oktobra u Kongresnoj dvorani Doma Garde u Topčideru, a organizator manifestacije je “Balkanska alijansa“, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Svečano otvaranje sa Paradom zastava i revijalnim defileom svih takmičara biće održano 29. oktobra, uz pozdravne reči predsednice “Balkanske alijans“ Evgenije Trofimčuk iz Moskve, predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i država učesnica.

Na ovoj manifestaciji deca i omladina iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Bugarske, Rusije, Belorusije, Kirgistana, Kazahstana, Jermenije i Srbije prikazaće svoj talenat za igru i scensko predstavljanje u više plesnih disciplina.

Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, sem takmičarskog, cilj manifestacije je razvijanje prijateljskih odnosa naroda i očuvanje umetnosti savremenog i tradicionalnog plesa.

Glavna nagrada za pobednike takmičenja je učestvovanje i predstavljanju svoje države na najvećem međunarodnom takmičenju u igri – Svetskoj olimpijadi umetnosti i igre u Moskvi, koja će biti održana od 1. do 9. maja 2017, uz podršku Vlade Rusije.

Na toj prestižnoj manifestaciji Svetska alijansa umetnosti i igre već 14 godina okuplja više od 30.000 igrača iz 43 države u velikom moskovskom Parku kulture “Sokolniki“.

Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com

Izvor: Tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime