Maestro Jovan Kolundžija na Kolarcu: 50 godina na koncertnoj sceni

0
32

Uz magične zvuke violine i Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije, predvođenog dirigentom Stankom Jovanovićem, proslavljeni violinista  Jovan Kolundžija će 12. novembra u Kolarčevoj zadužbini obeležiti zlatni jubilej – 50 godina na koncertnoj sceni. Kao gost koncerta, maestru će se na sceni pridružiti jedan od najboljih mladih violinista današnjice, Jurij Revič.

Photo: Facebook/ Jovan Kolundžija
Photo: Facebook/ Jovan Kolundžija

Pedesetogodišnje umetničko putovanje Jovana Kolundžije opisuju impozantni brojevi – više od 4 000 koncerata u najprestižnijim koncertnim dvoranama (Karnegi Hol u Njujorku, Čajkovski u Moskvi, Gavo u Parizu, Sala filharmonije Žorž Enesku u Bukureštu, Santa Ćećilija u Rimu, Beas Artes u Meksiko Sitiju, Gevandhaus u Lajpcigu, koncertna dvorana Dvoržak), nastupi u preko 45 zemalja sveta, bezbroj osvojenih najznačajnih svetskih nagrada od Pariza, preko Londona, Poljske, Njujorka, Moskve, Meksika, Budimpešte, Zagreba, Dubrovnika i Sarajeva, kao i sva najveća domaća priznanja (Oktobarska nagrada, Aprilska nagrada, Vukova, Zlatna Lira, Gramata Patrijarha Pavla), gostovanja na prestižnim festivalima (Salcburg, Berlin, Evijan, Praško proleće, Meksički Servantino, Bratislavske muzičke svečanosti, Dubrovački, Ljubljanski, Emilija Romanja), veliki broj humanitarnih koncerata kao i maestralni i izuzetno zahtevni koncertni poduhvati (Deset veličanstvenih, Volite li Betovena, Bravissimo maestro Mocart i U čast velikom Bramsu).

Photo: Facebook/ Jovan Kolundžija
Photo: Facebook/ Jovan Kolundžija

Gala koncertom na Kolarcu, maestro Kolundžija nastaviće i jednu od najdužih koncertnih tradicija u regionu – ovaj koncert biće jubilarno deseto uzastopno zimsko druženje maestra sa beogradskom publikom.

Karte se mogu kupiti na biletarnici Kolarčeve zadužbine. Organizatori koncerta su Muzička produkcija RTS i Ustanova “Gvarnerius”. Pokrovitelji koncerta: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime