Home»Pulse»Najave»Li Konic i orkestar Big Bend na 19. Pančevačkom Jazz Festivalu

Li Konic i orkestar Big Bend na 19. Pančevačkom Jazz Festivalu

1
Shares
Pinterest Google+

jazz-1

Li Konic, legenda i jedan od osnivača “cool” džeza, nastupiće sa orkestrom Big Bend Radio-televizije Srbije na 19. Pančevačkom Jazz Festivalu, 4. novembra, od 20.30 časova u Dvorani Kulturnog centra. Posle njih, od 22:00 časa, nastupiće zvezda evrospke džez scene Enriko Rava.

Photo: Facebook/Lee Konitz
Photo: Facebook/Lee Konitz

Li Konic, maestralni alt saksofonista, jedan od rodonačelnika “cool” džeza, na pragu svoje devedesete godine nastupa sa duplo mlađim muzičarima, aktivno svira na koncertima i izdaje albume, održavajući korak sa savremenom džez scenom. Zbog svega ovoga ne čudi veliko interesovanje koje vlada za njegov nastup sa Big Bend orkestrom na Pančevačkom Jazz Festivalu.

Enriko Rava/ Photo: Promo
Enriko Rava/ Photo: Promo

Enriko Rava je bard evropskog džeza, legenda, muzičar koji je revitalizovao svoju karijeru pažljivo birajući najbolje mlade italijanske džez muzičare koje će lansirati u orbitu, a koji će mu zauzvrat doneti “svežu krv” i nove muzičke ideje, u kreativnom spoju mladosti i iskustva. Kroz njegove sastave je prošao i jedan Stefano Bolani, da bi tokom poslednjih godina snimio par izuzetno kvalitetnih albuma sa trombonistom Đanlukom Petrelom, pijanistom Đovanijem Guidijem, basistom Gabrielom Evanđelistom i bubnjarem Fabriciom Sferom.

Previous post

Generacija 5: Novi singl i novi pevač beogradskih rok legendi

Next post

Bal pod maskama iz doba prohibicije uz Belgrade Dixieland Orchestra u Mikser Hausu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *