TABU TEMA: Roman Bojane Đoković o graničnom poremećaju ličnosti

0
34

Psihološki roman Bojane Đoković “Granični slučaj“ (upravo objavljen u izdanju Lagune) istinski je drugačija knjiga od onih na koje smo navikli prethodnih godina kad je o srpskim piscima reč.

To je roman o graničnom poremećaju ličnosti, o svima onima koji vode košmaran život, o vremenu u kome je sve veći broj devijantnih ljubavi.

Njegova priča duboko prodire u najskrivenije slojeve ličnosti, i nateraće čitaoca da iznova razmišlja o pitanjima života i smrti, o odnosu žene i muškarca, o problemu moći i potčinjavanja.

– Stvarnost u kojoj živimo čini mi se da je opkoljena i da u njoj vlada goli pragmatizam koji ogoljava ljude, odnosno pustoši njihova srca, dušu i duh. Verovatno me je i taj odsjaj stvarnosti koji sam opisala, negde u dubini moje podsvesti pogodio, a u svesti završio u obliku ovog romana – kaže autorka Bojana Đoković.

Dr Vladimir Stojković, psihijatar i načelnik psihijatrije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, ističe da se ova knjigu može svrstati u udžbenik ili priručnik namenjen svima onima koji se bave psihologijom i psihijatrijom.

– Verujem da će jednoga dana doći trenutak kad će biti neizbežno imati ovo štivo u ličnoj biblioteci i da će biti visoko kotirano u stručnim psihijatrijskim krugovima – kaže Stojković.

Bojana Đoković je rođena 1983. godine u Beogradu. Nakon završene gimnazije preselila se u Švajcarsku gde je živela deset godina. Diplomirani je ekonomista po struci. Majka je sina Nikole. Trenutno živi u Beogradu. “Granični slučaj” je njen prvi roman. Ali kakav…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime