Dodeljene godišnje nagrade Malog pozorišta “Duško Radović”

0
36

U okviru proslave 67. godina postojanja Malog pozorišta “Duško Radović” dodeljene su jubilarne i godišnje nagrade, kaže se u zvaničnom saopštenju ovog pozorišta.

Tročlani žiri u sastavu: glumica Aleksandre Anđelković, rediteljka i glumica Tatjane Stanković i dramaturg pozorišta Mila Mašović -Nikolić, dodeli su nagradu “Božidar Valtrović” za izuzetan doprinos u Umetničkom sektoru Malog pozorišta “Duško Radović” glumcu Goranu Balančeviću, stručnom saradniku za tehnologiju lutaka, animaciju i povezivanje marioneta u predstavi “Cirkus Mario i Neta”.

Car je go/ Photo:: malopozoriste.co.rs
Car je go/ Photo:: malopozoriste.co.rs

Nagrada “Marija Kulundžić” za izuzetnu autorsku kreaciju dodeljena je rediteljki Milici Kralj, za glumu Milošu Samolovu za ulogu Cara Samoljuba Velikog, glumcu Bojanu Lazarovu za ulogu Vojvode Ordena, glumici Jeleni Ćuruviji Đurici za ulogu Četke u predstavi “Car je go!”.

Glumcu Bojanu Lazarovu za ulogu Harambaše Đure i glumici Jeleni Ćuruviji Đurici za ulogu Stojanke u predstavi “Prevaranti” dodeljena je nagrada “Marija Kulundžija”.

Ovu nagradu su dobili i za total dizajn predstave “Car je go!” scenograf Milica Bajić-Đurov, kostimograf Vesna Teodosić, a za muziku u predstavi “Plavi Čuperak” kompozitor Nenad Neši Milosavljević Galija, za dramatizaciju “Plavog Čuperka” nagrada je dodeljena autorki Sandri Rodić Janković.

Plavi čuperak/ Photo:: malopozoriste.co.rs
Plavi čuperak/ Photo:: malopozoriste.co.rs

Nagrada “Milena Načić” za izuzetnu glumačko-animatorsku kreaciju dodeljena je glumcu Laku Nikoliću za ulogu klovna Maria u predstavi “Mario i Neta”.

Specijalne nagrade za izuzetnu autorsku kreaciju pripala je ekipi predstave “Mario i Neta”, a nagradu za kolektivnu igru u predstavi “Plavi čuperak” dobili su Miloš Anđelković, Jovana Cvetković, Petar Strugar, Ivana Adžić, Arsenije Tubić i Katarina Dimitrijević.

Izvor: Tanjug.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime