Bil Marej dobio najprestižniju američku nagradu za humor

0
70
Bil Marej/Photo: YouTube printscreen

Genijani američki glumac Bil Marej, poznat po neobičnom i uvrnutom smislu za humor, primio je u nedelju najprestižnu američku nagradu za humor, koja mu je uručena u Centru “Kenedi” u Vašingtonu.

Poznati voditelj Dejvid Leterman uručio je glumcu (66) nagradu “Mark Tven” za američki humor, koju je Marej prihvatio posle malog, navodnog negodovanja na početku ceremonije.

Pošto mu je uručena nagrada koja predstavlja poprsje Marka Tvena, Marej je nagradu predao gledaocu u prvom redu i zatražio da je svi pogledaju. Glumac poznat i po tome što živi izvan holivudske vreve, izjavio je da se oseća pomalo neprijatno što ga poslednjih dana svi hvale.

– Zaista mi je bilo teško da slušam ljude koji sve najbolje govore o meni i mom radu. Postao sam sumnjičav – rekao je glumac na ceremoniji, kojoj su, između ostalih, prisustvovale i glumice Ema Stoun i Sigorni Viver.

[accordion title=’Junaci iz “Saturday Night Live”‘ open=’true’]Marej se pridružio nekolicini drugih učesnika emisije “Saturday Night Live” dobitnika ove nagrade, uključujući Tinu Fej, Vila Ferela i prošlogodišnjeg dobitnika Edija Marfija. Nagrada je prvi put dodeljena 1998. godine i uručuje se onima koji utiču na društvo u tradiciji Semjuela Klemensa, pisca, satiričara i društvenog komentatora poznatijeg po imenu Mark Tven.[/accordion]

Marej se probio nastupajući u popularnoj komičnoj televizijskoj emisiji “Saturday Night Live” i igrao je glavne uloge u nekim od najuspešnijih komedija tokom 1980-ih i 1990-ih, pre nego što je prešao na drame. Bio je nominovan za Oskara za ulogu propalog glumca u filmu Sofije Kopole “Izgubljeni u prevodu”. Glumac se pojavljuje u poznatim komedijama “Isterivači duhova” i “Dan mrmota”.

Marej (66) inače nema agenta ili publicistu i retko daje duže intervjue. Glumac je odbio da razgovara s novinarima uoči ceremonije, osim kratkog razgovora za Vašington post, i to tek kada je taj list objavio njegov dugi portret. U revijalnom delu večeri nastupila je Majli Sajrus.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime