Home»Muzika»Šta imaju zajedničko Alis Kuper i srpska ratnica Milunka Savić…

Šta imaju zajedničko Alis Kuper i srpska ratnica Milunka Savić…

2
Shares
Pinterest Google+

Legendarni američki roker Alis Kuper je, ko zna čime izazvan, na svom profilu na Fejsbuku objavio status u kojem je glavna junakinja srpska heroina iz Balkanskih i Prvog svetskog rata Milunka Savić?!

Ispod fotografije su u najkraćem opisani lik i delo velike ratnice, od toga kako se pretvarala da je muško kako bi mogla da stupi u vojsku, do njenih junaštava u borbama, ranjavanju…

Ko je bila srpska Jovanka Orelanka

milunka-savicMilunka Savić – Gligorević rođena je u Koprivnica 28. juna 1892. i bila je srpska heroina Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, narednik u Drugom puku srpske vojske “Knjaz Mihailo”, i žena je sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja. Ranjavana je u borbama devet puta. Zbog neizmerne hrabrosti Francuzi su je prozvali “srpska Jovanka Orleanka”. Preminula je u Beogradu, 5. oktobra 1973.
Na Kuperovu stranicu fotka je postavljena 17. oktobra popodne, a već je šerovana više od 9.000 puta i ima bezbroj komentara, od kojih su mnogi od ljudi sa naših prostora.

Pretpostavljamo da ni sam roker nije očekivao da reakcija bude baš takva, mada je i dalje misterija kako je došao do pomenute fotografije i zbog čega je postavio kao svoj status.

(Headliner.rs)

 

Previous post

Ko 2017. ulazi u Rokenrol kuću slavnih? Tupak, Pearl Jam ili...

Next post

Kako danas izgleda harmonikaš iz filma "Ko to tamo peva"?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *