Novo druženje u teatru Le Studio: predstava Istrajnost 22. oktobra

0
76
Istrajnost/ Photo: Promo
Oglasi

U skrivenom dorćolskom teatru Le Studio, koji više liči na dnevnu sobu ili vaš omiljeni bar, nego na pozorišta na koja ste naviki, očekuje vas u subotu 22. oktobra udobna, prijateljska atmosfera, živa i zabavna predstava “Istrajnost” i obavezno druženje uz dobru muziku i društvo tima pozorišta nakon izvođenja.

Predstava Istrajnost bavi se tematikom koja se tiče svih nas. Da li ostati u ovoj zemlji ili otići negde gde su uslovi života lakši? Usred ekonomske krize, dva brata koja su sticajem okolnosti bila razdvojena, odlučuju da zajedno emigriraju u Ameriku. Jan i Siniša nalaze se u Trstu sa namerom da se ukrcaju na brod “Tenacity”. Međutim, tek što su stigli u luku, shvataju da zbog kvara na motoru ne mogu da idu dalje. Pred polazak, oni će provesti tri nedelje u kafani “Vera” – nekoj vrsti poslednje jugoslovenske ambasade na italijanskom tlu, u društvu zavodljive Selme i Đura, koji je od pre par godina nesrećni pijanica.

Photo: Promo
Photo: Promo

“Istrajnost” se bavi univerzalnim temama vezanim za probleme mladih: nedostatkom persprektive, željom za uspehom, slobodom ali i porodicom, sigurnošću. Da li su te želje u konfliktu  sa sredinom iz koje potiču ili je to samo izgovor slabih? Takođe, pitanje zajedničkog nasleđa balkanskih naroda: da li negiranje zajedničke prošlosti dovodi do osiromašenja pojedinačnih identiteta? Na kraju, da li je nacionalni identitet nešto što je uopšte važno kada sudimo o pojedincu?

Predstava “Istrajnost” inspirisana je dramom “Parobrod Istrajnost” Šarla Vildraka. Glume: Mirko Jokić, Marija Stokić, Jean-Baptiste Demarigny, Nada Macanković i Marko Petrović.

Photo: Promo
Photo: Promo
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime