Braća Kavalera u Domu omladine: Back To The Roots

0
28
Photo: wikipedia.org
Photo: wikipedia.org

Legendarni brazilski sastav Sepultura izdao je 1996. godine album “Roots” koji je otvorio vrata savremenom metal zvuku, i zacrtao mogući pravac razvoja teškog rokerskog načina sviranja u 21. veku.

Dvadeset godina kasnije Maks i Igor Kavalera su ponovo udružili snage da bi pred publikom širom sveta u celosti odsvirali vizionarsku ploču koja ih je učinila značajnim muzičarima našeg vremena. U Beograd dolaze 14. novembra kada će održati koncert u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Braća Kavalera/ Photo: domomladine.org
Braća Kavalera/ Photo: domomladine.org

Pored članova benda Sepultura, na albumu “Roots” radili su i Džonatan Dejvis (Korn), Majk Peton (Faith No More) i producent Ros Robinson poznat po radu sa čuvenim hevi metal sastavima iz tog vremena (Korn, Slipknot, Machine Head).

“Roots” je bio poslednji studijski album benda Sepulture snimljen sa pevačem Maksom Kavalerom koga je zamenio amerikanac Derik Grin

Nastanak samog albuma počiva na snu Maksa Kavalera o snimanju ploče u amazonskoj džungli. On i drugi članovi grupe uvek su tvrdili da su se osećali odbačeni od društva isto kao i članovi plemena Xavante, kod kojih su odseli za vreme snimanja, dok su članovi plemena govorili da su im momci iz Sepulture bili od prvog susreta zanimljivi zbog tetovaža i duge kose.

Pored toga što je lansirao nju metal zvuk, album je specifičan i po upotrebi perkusija karakterističnih za brazilski Bahia region.

Ulaznice za koncert su u pretprodaji preko EVENTIM mreže: ograničen kontigent po ceni od 1800 dinara, redovna pretprodajna cena 2000 dinara.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime