Novi roman Ljiljane Habjanović Đurović: “Onda je došla dobra vila”

0
74
Photo: habjanovic.rs
Photo: habjanovic.rs

U izdanju IK Globosino Aleksandrija nedavno je objavljen  novi roman Ljiljane Habjanović Đurović pod nazivom “Onda je došla dobra vila”. Reč je o porodičnoj drami i bezuslovnoj ljubavi koja se odvija  kroz različite faze: kada dete počinje da se odvaja od majke, kada majka počinje da gubi dete, kada majka počinje da strepi šta može da kaže ili uradi njeno dete, kada majka shvati da je njena ljubav zaista bezuslovna. Ovo je  knjiga o tajnama i mudrosti, o moći i nemoći, o porazima i snazi majčinstva ali, istovremeno i knjiga o  duhu vremena u kome živimo,  o borbi dobra i zla, koja se neprekidno odvija u našoj svakodnevici,u  svakoj porodici i u svakom pojedincu.

Photo: Promo
Photo: Promo

Knjiga  opominje mlade da im slobodu mogu dati samo oni koji ih istinski vole a da svi ostali koriste obećanja o slobodi da bi ih zarobili. Mladi žele zabavu, smeh, muziku, ljubav. Skloni su pobuni. Žele slobodu. Ali oni su istovremeno i neiskusni, lakoverni, nesigurni i povodljivi, pa ih je lako zavesti slatkim rečima i praznim obećanjima. Lako ih je prevariti. Lako ih je odvući u alkoholizam, narkomaniju, prostituciju, kriminal. I u ono najgore i najpogubnije – sektu. Lako je zarobiti im umove. Oteti duše. Upravo to se događa mladom junaku romana “Onda je došla Dobra Vila”.

U romanu je između ostalog zapisano: “U svetu danas postoji oko dve hiljade sekti. U Srbiji nekoliko desetina. Imaju svoje časopise i izdavačke kuće u kojima objavljuju knjige o svojim učenjima. Imaju svoje veb sajtove. Vešto šire svoj pogubni uticaj na radoznale i otvorene duhom, željne novih saznanja, koji nisu svesni koja je priroda tih znanja i od koga ona potiču. Ciljna grupa su mladi između 16 i 20 godina. Od 1966. Godine javno deluje Satanina crkva. Postoji Međunarodno udruženje veštaca i veštica. Sekte podrivaju nacionalnu bezbednost, ruše temelje Crkve i države, uništavaju porodice i pojedince. Jedan od presudnih uslova za uspešnu obradu žrtve je odvajanje od porodice. Posebno je važno stvoriti netrpeljivost deteta prema majci. Robovanje sekti, odnosno učitelju i vođi započinje brisanjem ljudi prema porodici i prijateljima, a završava se najčešće ludilom ili samoubistvom, a ponekad ubistvom i samoubistvom”.

 – “Onda je došla Dobra Vila” je knjiga u slavu porodice,  to je priča o jednoj majci i njenom sinu, o veri, ljubavi i nadi. A od ta tri najvažnija je ljubav – izjavila je Ljiljana Habjanović Đurović

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime