E, moj Stinže pravda te stiže

0
68
Sting/Photo: Facebook@sting

Zove mene Sting pre neko veče.

“Brate moj Brakuse, imam problem!”

Nas dvojica pričamo na tečnom srpskom, posebno kad malo popijemo. Ostalo mu od hita “Mesečina bato”.

“Kakav problem, tebra moj Stinže?“

Stvarno, kakav problem jedan Sting može da ima???

“Upali mi na imanje u Toskani i našli ilegalne migrante kako rade.”

“Ajde!”

“Jeste. Ne znam šta da radim. A čuo sam da kod vas u Srbiji takvih ima k’o pleve…”

“Ima. Samo ovde ne rade ništa. Sačekaj malo, imam Roberta na drugoj vezi…Halo, Bobi, gde si bre, matori ne javljaš se, na rodjendansku žurku nisi zvao…ništa nisam čuo, ništa ja ne znam…kakva bre Nobelova nagrada? Za književnost? Otkud da tebi daju? Pojma nemaš…pa, dobro ako je neko vrhunski pesnik onda si to ti, majku mu staru! Bolje i to nego da te poput Stinga provlače po žutoj štampi zbog iskorišćavanja migranata…jeste jezivo, u pravu si…nego, tu mi je on na drugoj vezi…kuka…’ajde, čujemo se nas dvojica posle…pozdraviću ga…zdravstvuj.”

Photo: wikipedia.org
Photo: wikipedia.org

I Dilan priča tečni srpski. Posebno kad popijemo po Banetovu rakiju iz sela.

“Šta kaže Bob?”

“Ništa. Pozdravlja te. Dobio Nobelovu nagradu za književnost.”

“Molim?”

“Čuo si, Stinže.”

“A ja???”“

Besno mi je zalupio slušalicu. Ne podnose ljudi tudji uspeh, a još manje sopstveni neuspeh.

Inače, opšte je poznato da na društvenim mrežama ama baš svako ima mišljenje i stav o svačemu. Nebitno je potpuno da li si uopšte u materiji ili ne, na fejsbuku ili tviteru možeš da opleviš po bilo čemu ili bilo kome. Svi sve znaju i o Dilanu i o Nobelu. Toliko toga se tih dana razmatralo da li je Bob Dilan trebalo da dobije Nobela ili ne, da niko nije obratio pažnju na robovlasnika Stinga. Logično da mu je to zasmetalo…

Pitam se da se nešto slično dogodilo u Srbiji o kome bi se više razgovaralo i polemisalo. I to samo u slučaju da, eventualno, Aci Lukasu (nije sin reditelja Džordža Lukasa) ilegalni migranti rade na ogromnom imanju blizu Požarevca, a Marina Tucaković dobije Nobelovu nagradu za književnost (za novije tekstove pesama). Jerbo, oni pravi umetnici i kulturni stvaraoci ne zanimaju apsolutno nikoga u ovoj državi.

U našem društvu koje, većinom, karakterišu nepostojeće moralne norme i odsustvo bilo kog minimalno zdravorazumskog kulturnog modela, nazovi medije i konzumente istih isključivo zanima koga je smuvao Veljko Ražnatović, s kim se vidja Tijana Ajfon, da li je Nada Macura raskinula sa dečkom, kako i zašto je Sandra Meduza izgubila kondom, koliko pregleda na jutjubu ima Anastazija Ražnatović a koliko Teodosić a koliko zajedno, da li je Stanija svetica ili pošast, kako je Goca Tržan nakon brakorazvodne parnice, hoće li pudlica Seke Aleksić konačno ugledati svetlost na kraju tunela, da li je Zmaj od Šipova legenda, mit ili degenerik?

Degenerik, rekao bih…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime