Ti i Ti u Božidarcu

0
25

Bend Ti nastupiće 10. decembra u Božidarcu, godinu dana posle zadnjeg nastupa u Beogradu, a priliku da se predstave beogradskoj publici imaće i Sergio Lounge i grupa Dogs in Kavala.

Photo: Facebook @grupa.ti
Photo: Facebook @grupa.ti

Grupa Ti je tokom prethodnih godinu dana svirala po klubovima i na festivalima širom regiona, a početkom godine nastupili su na Eurosonic festivalu u Holandiji.

Photo: Facebook @grupa.ti
Photo: Facebook @grupa.ti

– Ova godina je krenula uzbudljivo, svirali smo prvi put koncert van prostora ex-YU, na Eurosonic festivalu u Groningenu, a tom prilikom je Trajče prvi put leteo avionom, pa je u svakom smislu bilo zabavno. Svratili smo i do Amsterdama i tamo snimili video za pesmu “Kako da joj kažem da mislim na nju”, koji će uskoro biti emitovan – izjavio je Ilija Duni.

Muzika grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i prijatnih bas deonica na sintu, sjajnog dvoglasa i jednostavnih hipnotičkih tekstova i Trajčetovih ritmova koji obuzimaju i stvaraju prijatnu atmosferu lenjeg kišnog popodneva provedenog sa suve strane prozora ili kasnog buđenja u danu bez mnogo obaveza.

Priliku da otvore koncert imaće Dogs in Kavala, tri mladića sa različitih geografskih širina i dužina, stopljenih u beogradsku svakodnevnicu, koji od aprila 2016. komponuju i sviraju u zgradi Bigza. Motive pronalaze u primitivnom, snovima i podsvesti, a inspirišu ih surf melodija 60-ih, psihodelija 70-ih i novi talas psycha. Dogs in Kavala su: Siniša – bas gitara, Nikola – bubnjevi, glas i Srdjan – gitara, glas.

Photo: Facebook @loungseergio
Photo: Facebook @loungseergio

Pre grupe Ti nastupiće i Sergio Lounge, projekat iza koga stoji Srđan Popov, dvadesetčetvorogodišnji tastaturista iz Beograda. Pre nego što je pronašao svoj instrument u kompjuterskoj tastaturi, oprobao se u raznim sastavima svirajući gitaru, bas gitaru, flautu i kontrabas. Žanr koji je prihvatio na kraju najbolje pristaje njegovom imenu – lounge muzika, sa primesama italo-diska, šlagera i eksperimentalne muzike.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime