Napred Viva Vox – srpski hor u polufinalu najgledanijeg talent šou programa u Austriji

0
22
Photo: Facebook @VivaVox
Photo: Facebook @VivaVox

Viva Vox se plasirao u polufinale najgledanijeg TV programa u Austriji za horove i pevačke sastave “Die große Chance der Chöre”, kao jedini učesnici van nemačkog govornog područja. Emisija je projekat Javnog servisa Austrije – ORF.

Četvoročlani žiri sačinjen je od zvezda iz Nemačke i Austrije – Rameš Nair, pevač i koreograf, Oliver Poher, nemački glumac, komičar i voditelj, Doreta Kartel, soul-pevačica i Misi Mej, glumica. Oni su prvi put imali priliku da čuju najpopularniji hor iz Srbije, koji ih je ostavio bez daha. Viva Vox je izveo sada već čuvenu obradu “Du hast” benda Ramštajn, što je, pored žirija, oduševilo i mnogobroju publiku u studiju. Uz komentare žirija da nikada nisu čuli obradu sličnu njihovoj, uz pohvale za uigranost, koreografiju, kostime i energiju koja je jedinstvena, Viva Vox je napustio scenu sa sva četiri glasa ZA, i direktno se plasirao u polufinale ovog takmičenja.

Photo: Facebook @VivaVox
Photo: Facebook @VivaVox

– Oduševljeni smo reakcijom austrijskog žirija i publike. Pre nekoliko meseci dobili smo poziv od organizatora sa ORF-a i ideja nam se svidela. Ovo je bila sjajna prilika da se, nakon našeg koncerta 2012. u Beču, još jednom pojavimo pred austrijskom publikom. Ispostavilo se da im se naš način izvođenja dopao, te ćemo se pojaviti i u polufinalu, u direktnom prenosu na nacionalnoj televiziji Austrije. Ostaje nam samo da nastavimo da vežbamo i pripremimo još bolji nastup za sledeću emisiju – poručuju članovi hora.

Od polufinalnih emisija, osim žirija, i publika će moći da glasa za svog favorita u borbi za finale. Velika dijaspora iz Srbije koja živi u Austriji prvi put u ovom šou programu će imati i svog predstavnika za kojeg može da navija. Prvo polufinale, u kojem nastupa Viva Vox, na programu je 11. novembra, a hor najavljuje da će pisati dnevnik u nastavku takmičenja.

Izvor: 24sata.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime