Home»Fun»SETIO SE ČOVEK, I SAD ĆE DA ZGRNE MILIONE – Objavljen album muzike za mačke

SETIO SE ČOVEK, I SAD ĆE DA ZGRNE MILIONE – Objavljen album muzike za mačke

4
Shares
Pinterest Google+

musicforcats-artwork

Od danas je publici u Srbiji i širom sveta dostupna muzika koja nije namenjena ljudima već – mačkama. “Music For Cats”.

Za izdanje “Music For Cats” zaslužan je Dejvid Taj – čelista Američkog Nacionalnog Simfonijskog Orkestra. Dejvid radi na Univerzitetu u Merilendu, a pored sviranja u simfonijskom orkestru, svirao je čelo i za kultni sastav Metallica.

Ideja o albumu je proizašla iz Tajove naučne teorije o naklonjenosti muzici u fundamentalnoj prirodi sisara. Kako tvrdi, svaka vrsta ima intuitivnu biološku reakciju na zvuke koju su prisutni u njihovom ranom razvoju. Dok ljudska bića osećaj za ritam stiču u majčinoj utrobi, mačke ga uspostavljaju tek nakon rođenja kroz zvuke u svom okruženju, kao što su cvrkut ptica, sisanje mleka ili predenje majke. Vođen ovom premisom, Taj je komponovao album muzike za mačke, spajajući mačije-orjentisane zvuke i njihove prirodne vokalizacije sa odgovarajućom zvučnom frekvencijom.

“Music For Cats” – izdanje namenjeno mačkama, a ne ljudima, prvo je takvo izdanje sa diskografskim ugovorom pod okriljem velike globalne izdavačke kuće (Universal Music Group).

Srpskoj publici i njihovim macama, izdanje “Music For Cats” od danas je dostupno digitalno preko servisa Deezer i Google Play: https://umrs.lnk.to/MusicForCats

 

 

Previous post

S .A. R. S. PRED ŠUMADIJA FEST: Diskografija je prošlost, muzika treba da bude besplatna

Next post

BUDUĆNOST JE STIGLA, Slovenci konstruisali - lebdeći gramofon

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *