Mili Bože, čuda velikoga… Labudovo jezero, a na ledu…

0
28
Photo: Promo
Photo: Promo

Spektakularni Balet na ledu, sa predstavom “Labudovo jezero”, u izvođenju Ruskog državnog baleta iz Sankt Peterburga koji je osnovan 1967. godine od strane izuzetnog koreografa Konstantina Bojarskog, a koji je naslednik izuzetne tradicije škole klasičnog baleta iz Sankt Peterburga, biće izveden 14. decembra 2016. u Sava Centru u Beogradu.

Muzički direktor i jedan od osnivača Baleta na ledu je Leo Korkhin, istaknuti ruski dirigent koji rukovodi većim brojem orkestara, uključujući i poznati Akademski simfonijski orkestar Uruženja filharmoničara iz Sankt Peterburga nazvanom po Dimitri Šostakoviču.

Photo: Promo
Photo: Promo

U Baletu na ledu su u različitim periodima učestvovali višestruki svetski i evropski prvaci u umetničkom klizanju, kao i olimpijski šampioni Ljudmila Belousova, Oleg Protopopov, Aleksej Ulanov, Ljudmila Smirnova…

Oko 20 plesača imaju titule Majstora sporta Rusije zbog svojih pobeda na svim ruskim i međunarodnim takmičenjima u umetničkom klizanju.

Od 1995. godine, Balet na ledu iz Sankt Peterburga je izvođen na mnogobrojnim scenama operskih pozorišta. Sve predstave se izvode pod rukovodstvom glavnog koreografa Konstantina Rasadina. Ovo je prvi put u svetu da se pravi klasični balet, u klasičnim baletskim kostimima, izvodi na klizalištu koje se postavlja na samoj sceni pozorišta i opera.

https://www.youtube.com/watch?v=3EBZlH54Rag

Prodaja ulaznica – Blagajna Sava Centra, Win Win, www.ddtickets.rs.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime