Izložba “Šesir moj i francuske beretke” u Mikser Hausu

0
88
Photo: pixabay.com
Oglasi

Izložba povodom obeležavanja 25 godina postojanja Art studija Mali Monmartr, “Šesir moj i francuske beretke” u okviru projekta “Likovna kolonija na Monmartru i u Skadarliji za decu iz Srbije i srpsku decu iz Francuske”, biće otvorena 15. oktobra u 13 časova u Mikser Housu.

Posetioci će imati prilike da vide likovne radove đaka Art studija i srpske dece koja žive u Francuskoj, nastalih u likovnim kolonijama na Monmartru, u Parizu i u beogradskoj Skadarliji, a izložbu će otvoriti istoričarka umetnosti Tamara Ognjević.

Photo: Facebook/ Art studio Mali Monmartr
Photo: Facebook/ Art studio Mali Monmartr

Do sada je Art studio Mali Monmartr učestvovao na internacionalnom bijenalu mladih u Minu (Japan), izlagali su u Muzeju moderne umetnosti Kastelo di Rivoli(Italija), zatim u gradskoj kući u Sentandreji (Mađarska), Muzej dečije umetnosti u Torunu (Poljska), a u Grčkoj na Akademiji dečje umetnosti u Ksantiju i u Muzeju moderne umetnosti u Solunu i u Tehnopolisu u Atini.

Izložba Art studia Mali Monmartr biće otvorena do 22. oktobra, a sledeće godine Francuska publika će imati priliku da pogleda ovu izložbu u Kulturnom centru Srbije u Parizu.

Izvor: tanjug.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime