IDEMOOOO… Fudbalska komedija “ZG80” stiže u srpske bioskope

0
129
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Film “ZG80” je dugometražni prvenac Igora Šeregija, komedija koja na humorističan način priča o navijačkoj subkulturi, o društvu i problemima koji su okupirali omladinu u predratnoj Jugoslaviji.

Snimljen je prema scenariju Ive Balenovića, scenariste filma “Metastaza” i Roberta Cukine, koji je u scenario uveo stvarne događaje i likove iz perioda kada je nastajala navijačka grupa Bad Blue Boys.

“ZG80” nas vodi u poslednje mesece predratne Jugoslavije i priča o poslednjem organizovanom navijačkom gostovanju u Beogradu. Grupa navijača Bad Blue Boysa dolazi na utakmicu između NK Dinamo i FK Crvena Zvezda gde ih očekuju njihovi tadašnji najveći rivali – Delije. Utakmica pokreće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda.

Photo: Promo
Photo: Promo

Impresivna glumačka ekipa sjajno je prikazala autentičan, navijački duh i vreme u kojem se radnja filma događa. Lik Krpe tumači izvrstan Rene Bitorajac, a sjajnu glumačku postavu čine i Marko Janketić, Miloš Timotijević, Danica Maksimović, Nikola Rakočević i Mladen Andrejević.

Film “ZG80” će premijerno biti prikazan u Beogradu 27. oktobra, a do tada pogledajte trejler…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime