Home»Knjige»KOLUMNISTA HEADLINERA PROMOVISAO NOVI ROMAN: Dejan Katalina sve “precrtao” osim ljubavi!

KOLUMNISTA HEADLINERA PROMOVISAO NOVI ROMAN: Dejan Katalina sve “precrtao” osim ljubavi!

3
Shares
Pinterest Google+

Dejan Katalina/Photo: Headliner.rs

Dejan Katalina/Photo: Headliner.rs

Novinar i pisac Dejan Katalina očigledno je u svom životu precrtao sve – osim ljubavi. Prema porodici, prema pisanju, rokenrolu, Zvezdi…  

Jer, roman “Precrtani” koji je promovisao u četvrtak uveče u knjižari Delfi u SKC-u, njegovo je najzrelije autorsko delo. Onakvo kakvo nastaje iz ljubavi i posvećenosti.

“Precrtani” su istinska triler-drama koja nas vodi kroz neka vremena u kojima se u najgorim mogućim uslovima formirala svest jedne generacije o tome gde su, ko su, kome pripadaju i kuda idu.

Dejan Katalina/Photo: Headliner.rs
Dejan Katalina/Photo: Headliner.rs

– Verujem da nisam ni prvi ni poslednji koji je junake pronašao na margini. Nadam se, ipak, da sam uspeo da ih dočaram dovoljno upečatljivo da će njihove sudbine zainteresovati čitaoce – kaže Deki o svojoj knjizi i dodaje:

– Likovi moje knjige traže isto ono što se krije u gotovo svakoj rokenrol himni – mrvicu ljubavi.

Dakle, ko su "Precrtani"…

Dejan Katalina/Photo: Branko Pantelić
Photo: Branko Pantelić

Radnja romana “Precrtani” smeštena je u savremeni Beograd. Paralelno pratimo dvoje junaka – Blekija, koji je devedesetih bio čuveni voditelj emisije posvećene rokenrolu a sada je radnik u jednom od milion bezličnih beogradskih kafića, i tinejdžerku Tacu, koja se devedesetih rodila a sada je u svetu prostitucije. – Osnovu čine dva lika, koji na prvi pogled nemaju ništa zajedničko – bivša rokerska zvezda iz devedesetih, danas anonimni šanker, i tinejdžerka od četrnaest leta, praktično rođena neželjena, osuđena da živi u anonimnosti. Oboje na prvi pogled izgledaju virtuelno, ali u kohabitaciji sa ostalim likovima u knjizi, nadzemnim i podzemnim ljudima iz senke koji žude za životnim spotlajtom, oni oživljavaju na vrlo dramatičan i ansksiozan način – objašnjava pisac. A ako nastavimo da vam prepričavamo, pokvarićemo doživljaj čitanja ove knjige. A to nikako ne želimo.

Na promociji koju je organizovala izdavačka kuća Laguna, koja je svom autoru pružila maksimalnu podršku, Delfi kafe bio je pun Dejanovih prijatelja, pozanika i kolega. Mada, moglo je da ih bude i više da su se samo setili koliko je sve puta i šta je sve Deki uradio za njih. Ali, nema veze. Razlika između “precrtanih” i “neprecrtanih”, kad se malo bolje razmisli, i nije tako velika.

Roman “Precrtani” je u knjižarama širom Srbije, pa… Cenu ne smemo da napišemo, ali možemo da posavetujemo. Vredi svaku paru.

A.S.I.

Konačno, koja su tri najvažnija razloga zbog koji čitaoci treba da kupe njegovu knjigu, rekao nam je sam autor:

Previous post

Bravo za Novi Sad, Evropsku prestonicu kulture 2021.

Next post

KAKO SMO OD SMARAČA STIGLI DO NOBELOVCA

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *