“Bog mi je svedok”, duhovita i dirljiva priča Makisa Citasa

0
28
Photo: Promo

Makis Citas, dobitnik Evropske nagrade za književnost 2014. godine, napisao je duhovitu i dirljivu priču o protivrečnostima savremenog grčkog društva, viđenu očima jednog pedesetogodišnjaka.

Junak ovog romana Hrisovaladis, razapet je između provincije i prestonice, Grčke i Evrope, sebe i okruženja, profanog i sakralnog. Suočen sa nezaposlenošću i nemaštinom, bolešću i izdajom, kako žena i poslodavaca, tako i svojih najbližih, on ipak korača podignute glave u nameri da savlada talase nadolazeće krize: ekonomske, zdravstvene i moralne. Njegov neprekinuti monolog priziva u sećanje ceo život, od detinjstva do zrelih godina, naizmenično jezikom provincijalca i građanina. On se humorom i snovima brani od stvarnosti u kojoj mu je sve tešnje. On je Don Kihot koji traga za svojom Dulčinejom, Prometej naših dana koji žudi da postane Svetogorac…

Knjigu “Bog mi je svedok” Makisa Citasa možete da kupite od 14. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime