Podrška je važna: evropski umetnici i istaknute ličnosti stali uz projekat Novi Sad 2021

0
73
Photo: Promo
Oglasi

Delegacija projekta Novi Sad 2021, strastveni radnici u kulturi i ponosni Novosađani, otputovali su u Brisel da predstave finalnu aplikaciju Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Odluka o tituli biće donesena u četvrtak, a u samom finalu izbora podršku kandidaturi, pored one najvažnije, od strane sugrađana, pružili su i eminentni umetnici evropskog i svetskog kalibra, od kojih poslednja u nizu Anica Dobra, srpska glumica koja je ostavila snažan trag u srpskoj i nemačkoj kinematografiji. Pored nje, glas za Novi Sad letos je dao i svetski poznat violinista iz Beograda, koji trenutno živi i radi u SAD, Stefan Milenković, a nedavno i Tomas Vlašiha, glumac iz popularne serije “Igra prestola” iz Njujorka. U “navijačkom timu” projekta Novi Sad 2021 nalaze se i brojne evropske poznate ličnosti iz sveta kulture.

Photo: Facebook @milenkovich
Photo: Facebook @milenkovich

Nemanja Milenković, predsednik Organizacionog odbora za kandidaturu Novog Sada, izjavio je da je Novi Sad, zbog podrške koju je tokom kandidature stekao, već pobednik -Srce nam je puno što je čak trideset osam umetnika i istaknutih ličnosti iz evropskog i svetskog kulturnog života stalo uz nas u samom finišu kandidature. Hvala njima, ali i svima ostalima, a pre svega našim Novosađanima, koji su nas u toku ovog procesa savetovali, kritikovali i navijali. Novi Sad je oduvek bio i biće evropska prestonica kulture, a na nama je da verujemo da će to u četvrtak prepoznati i komisija iz Brisela.

Photo: Facebook @velikanisrpskogglumista
Photo: Facebook @velikanisrpskogglumista
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime