Poklonite sebi “Tom Vejtsov Vojcek” uz piće i Rain Dogs u teatru Le Studio

0
140
Oglasi

U malom i skrivenom dorćolskom teatru Le Studio 14. i 15. oktobra možete da pogledate predstavu “Tom Vejtsov Vojcek”, pijuckajući piće, zavaljeni u kauč ili fotelju kao iz vaše devne sobe.

Photo: Promo
Photo: Promo

“Vojcek” je jedan od osnovnih komada svetske dramske baštine, pisan od, za istoriju pozorišta još značajnijeg pisca, Georga Bihnera. Inspirisani postavkom ovog dela od strane američkog muzičara Toma Vejtsa koji je Vojceka postavio kao mjuzikl 21. veka, oko srpske verzije ove drame okupila se ekipa teatra Le Studio i muzički sastav Rain Dogs, čuveni tribute bend ovog legendarnog muzičara.

“Vojcek” je ekspresivni komad koji se bavi ludilom, opsesijom i ubistvom, u kom je Bihner progovorio i precizno opisao sliku jednog duboko uzdrmanog sveta u kome je suprotstavio privatnu, pojedinačnu ljudsku patnju i cinični ravnodušni haos nasuprot njoj. Simptomi takve dijagnoze društva manifestuju se, ili kroz agresivno ispoljavanje moći, ili kroz suštinsku nemoć pojedinca. Zadatak umetnosti je da o tome priča, jer umetnost to i “oseća”. Zato su se oko Vojceka okupili muzičari koji šire glas, harizmu i poruku legendarnog Toma Vejtsa, sastav Rain Dogs i ekipa teatra Le Studio, čiji je glavni moto “pozorište živi” kako bi progovorili o svemu onome što je mučilo Bihnera, a što je ujedno i dijagnoza trenutka u kom živimo.

Photo: lestudio.rs
Photo: lestudio.rs

Muzički, ali i glumački doprinos predstavi daće poznati sastav Rain Dogs, verni sledbenici jedinstvene harizme i neverovatnog autorskog opusa legendarnog Toma Vejtsa, kralja zadimljenih pabova i intelektualne kabaretske atmosfere. Nazvani po jednom od najpoznatijih Vejtsovih albuma, kojim je definitivno zacementirao status žive legende, Rain Dogs vešto prizivaju duhove kalifornijske noći i protuva koje tumaraju naokolo sledeći izmaštani ili doživljeni scenario ovog velikog pesnika.

Glumci i muzičari: Bojana Simić, Nebojša Čavić, Nikola Krstić, Aleksandar Miša Mraović, Nina Mrđa, Маrko Radosavljević, Stevan Stančević, Aleksandar Stanković, Branko Stanišić, Nenad Vasić, Aleksandar Vujošević, Relja Pantić.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime