Home»Muzika»System Of A Down: Kalifornijsko-jermenski folk-metalci objavili datume evropskih koncerata

System Of A Down: Kalifornijsko-jermenski folk-metalci objavili datume evropskih koncerata

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: Facebook @systemofadown
Photo: Facebook @systemofadown

System Of A Down je kalifornijski bend osnovan 1994. godine, koji čine četvorica muzičara jermenskog porekla. Njihov specifičnost se ogleda u tome što sviraju hevi metal i rok pomešan sa elementima jermenske narodne muzike. Od samog osnivanja u bendu svira ista četvorka: pevač Serj Tankijan, gitarista Daron Malakijan, basista Šavo Odadjian i bubnjar Džon Dolmajan. Do sada su objavili pet studijskih albuma, a 2006. godine su osvojili Grammy za pesmu “B.Y.O.B.” u kategoriji za najbolje hard rok izvođenje.

Bend je poznat po izražavanju svojih političkih stavova, kritikovanju američke politike i uticaju medija na moderno društvo. Jedan od motiva u njihovim pesmama je i genocid nad Jermenima. System Of A Down je član neprofitne organizacije Axis of Justice, koju je osnovao Tankijan sa Tomom Morelom iz  Rage Against The Machine, a čiji je cilj povezivanje muzičara, fanova i političkih organizacija u borbi za društvenu pravdu.

Photo: Facebook @systemofadown
Photo: Facebook @systemofadown

Od 2006. do 2010. bend je privremeno prestao sa radom da bi se članovi posvetili sopstvenim projektima.Tankijan je objavio dva solo albuma, Malakijan i Dolmajan su osnovali grupu Scars on Broadway, a Odadjian bend Achozen. 29. novembra 2010. godine, službeno su najavili  povratničku turneju na koju su krenuli u leto 2011.  

Pet godina kasnije, System Of A Down su na Facebooku objavili detalje predstojeće evropske turneje zakazane za jun i jul 2017. godine. Članovi bend su fanovima nagovestili i da rade na novom materijalu nakon što su objavili svoje fotografije iz studija.

Trenutno potvrđeni datumi koncerata uglavnom su u sklopu evropskih festivala:

7.6. Open Air Zenith, Nansi

10.6. Download Festival, Pariz

12.6. O2 Arena, Prag

17.6. Impact Festival, Lođ

20.6. Nimes Festival, Nim

23.6. Download Festival, Madrid

2.7. Main Square Festival, Aras

Previous post

MINUTI ZA ISTORIJU - Stonsi svirali pesme Bitlsa

Next post

Poklonite sebi "Tom Vejtsov Vojcek" uz piće i Rain Dogs u teatru Le Studio

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.