MINUTI ZA ISTORIJU – Stonsi svirali pesme Bitlsa

0
35
The RollingStones/Photo: Facebook.com@DesertTripIndio
The RollingStones/Photo: Facebook.com@DesertTripIndio

Za mnoge rokere šezdesetih godina prošlog veka postojalo je samo jedno pitanje – Bitlsi ili Stonsi?

Prve večeri megafestivala rok velikana u kalifornijskoj pustinji Stnsi su na iznenađenje svih odali priznanje svojim nekadašnjim navodnim rivalima.

Mik Džeger legendarni frontmen Rolling Stones, rekao je pred 75 hiljada ljudi da grupa sada želi da uradi “nešto čudno”, odnosno da izvede pesmu “jedne velike grupe”. Tada su krenuli u svirku “Come Together”‘, pesme s pretposlednjeg albuma Bitlsa, legendarnog “Abby Road”. Bio je to jedan od nezaboravnih trenutaka s prve večeri Desert Tripa, festivala koji je u tri dana u Empire Polo klubu u mestu Indio u Kaliforniji okupio najuticajnije rokere u istoriji – The Rolling Stones, Pola Mekartnija, Rodžera Votersa, The Who, Boba Dilana i Nila Janga.

PRŠTALO NA DESERT TRIP FESTIVALU, NIL JANG PROZIVAO TRAMPA

STONSI SE VRACAJU KORENIMA, CEKA NAS MNOGO DOBAR BLUZ

Stonsi su na koncertu još jednom demonstrirali svoju fenomenalnu energiju iako su svi, osim gitariste Rona Vuda, dobro prešli sedamdesetu.

– Nećemo večeras da se šalimo sa godinama, ali dobro došli u penzionerski dom za nežne engleske muzičare – rekao je Džeger.

Počeli su sa “Start Me Up”‘, završili s “I Can’t Get No Satisfaction”‘, a između odsvirali 17 svojih klasika i jednu pesmu s novog albuma.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime