Battleme u Domu omladine Beograda

0
91
Oglasi

Battleme je projekat Meta Drenika koji je nastao posle njegovog odlaska iz benda Lions i prvi put se pojavljuje 2009. godine sa pesmom “Burn This Town” u seriji “Sons Of Anarchy”.

Do 2012. bend je objavio istoimeni debitantski album, a Drenik je iduće godine izbacio i EP “Weight On The Brain”. Posle uspešnog albuma “Future Runs Magnetic” iz 2014. godine, koji je prihvaćen kao velika gitarska rok ploča, Drenik je ipak odlučio da krene u drugom smeru. Vratio se klaviru i baladama koje je snimao na svom telefonu, a zatim ih pretvarao u pesme. Njegov brat Džejson Drenik (Hairy Patt Band), takođe se navodi kao producent. Zajedno su stvarali pod uticajem Roxy Music, Dejvida Bouvija i Džima Kerola. Pomoć prilikom stvaranja novog albuma pružio je i Pol Pulvirenti na bubnjevima kao i veliki broj drugih izvođača, među kojima su svoje mesto našli Čed Sevidž, Džej Džej Eliot, Kolin Hegna i Vilijam Slejter. Kao rezultat nastaje treći Battleme album koji sadrži 14. pesama i nosi naziv “Habitual Love Songs”, kao spoj zvučnog psihodeličnog i pop ritma.

Photo: Facebook @battlemeatx
Photo: Facebook @battlemeatx

Album “Habitual Love Songs”sadrži pesme koje opisuju događaje od noćne pijanke u “All Night, All Night”, do mladalačke prošlosti u “Pete’s Song”. Prijatelji iz detinjstva u pesmi “The Boats In Ohio” izlaze na ulicu i vrište deo pesme “Go”, dok se u pesmi “Back To You” vraćaju svojim starim prijateljima. Ipak, Drenika je najviše okupirala pesma “Post Is Dead”, gde sumira svoje zadnje godine turneje u stihu “I can’t survive alone”.

Jesenja evropska turneja, uz koncerte u Srbiji donosi i nastupe u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, Mađarskoj, Bugarskoj kao i nastupe u Grčkoj.Premijerni nastupi u Srbiji zakazani su za Novi Sad (21. oktobar) i Beograd (22. oktobar, Dom Omladine Beograda). Ulaznice su u prodaji preko sistema Eventim, GIGSTIX, DD Tickets, Felix (TC Sremska) i Žila Šopu (TC Čumićevo), kao i u kafeu Ljubavnica (Balkanska 19). Promo cena je 500 dinara (ograničen kontigent), pretprodaja 700, na dan koncerta 900 dinara.

Izvor: domomladine.org

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime