E to se zove soul – Klepton objavio očaravajuću verziju “Wonderful Tonight”, a uskoro stiže i komplet “Live in San Diego”

0
94
Oglasi

Legendarni gitarista Erik Klepton predvodi All-Star bend kroz emotivnu baladu “Wonderful Tonight” u promo tizeru za svoj nedavno objavljeni koncertni album, “Live in San Diego”, na kojem mu je specijalni gost bio možda još legendarniji (ako takva reč uopšte može da postoji) J. J. Kejl.

Verzija hita iz 1977. pršti od bluz gitara i Kleptonovog mumlanja romantičnog teksta pesme, uz opijajuću podršku pratećih vokala i orgulja.

“Live in San Diego” je od sada dostupan na dva CD-a i kao digitalni album. Komplet od tri LP vinila biče objavljen 18. novembra.

Erik Klepton/Photo:printscreen
Erik Klepton/Photo:printscreen

Snimak koji je korišćen za ovaj album nastao je 15. marta 2007. na koncertu iPayOne Center centru u San Dijegu. Tokom dvosatnog nastupa, na sceni se pojavljuju i gitaristi Derek Traks (Tedeschi Trucks Band, ranije Allman Brothers Band) i Dojl Bremhol II. Kleptonov bluz uzor J.J. Kejl pojavljuje se na pet pesama, uključujući svoju klasik “After Midnight” i “Cocaine”, koju je Klepton učinioo besmrtnom svojim kaverom. Gitarista Robert Krej pridružuje u završnoj numeri “Crossroads”.

Slavni gitarista je za RollingStone rekao da se nada, ako ne bude imao zdravstvenih problema, da će uskoro krenuti na novu turneju.

– Imao sam problema sa leđima i nekih neuroloških stvari koje su veoma nezgodne, jer su vezane za ruke i prste. I dalje sam na ispitivivanjima – rekao je on. – Ako nema ozbiljnih problema, vraćam se na posao. Ako ipak postoje, moraću da smislim šta dalje da radim – možda da pauziram neko vreme – završio je kultni gitarista.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime