“Još uvek tu” Azil 5

0
60
Photo: Promo
Photo: Promo

Novosadski bend “Azil 5” objavio je svoj novi EP pod nazivom “Ancora Qui” (Još uvek tu) na kome se nalaze tri pesme u akustičnim aranžmanima koje su se prvi put pojavile na prethodnom studijskom izdanju.

[accordion title=’Ako niste znali…’]

Photo: Facebook/ Azil 5
Photo: Facebook/ Azil 5

“Azil 5” je novosadski muzički sastav, osnovan 2005. godine. Od samog početka se bave isključivo autorskom muzikom. Do sada su objavili tri studijska albuma: “Strastan, go i bos” (2008), “Nema čoveka danima” (2011) i “Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom?” (2014) kao i dva lajv albuma: “IzLiveNo u tišinu” (2009) i “Živi Azil” (2013). Kritičari ih opisuju kao autentičan spoj teksta i ritma na balkanskom podneblju bez stega užih žanrovskih odrednica, dok sami članovi benda za svoju muziku kažu da je spoj rok, pop, fusion i od skoro world music uticaja.[/accordion]

Produkciju potpisuje klavijaturista benda Vladimir Vojnović, dok je mastering urađen u studiju “Sage Audio” u Nešvilu (SAD). Naslovnu stranu albuma takođe potpisuje Vladimir Vojnović. Pesme se mogu čuti na servisima za streaming (YouTube, Deezer, Spotify) ili download (Amazon, iTunes, GooglePlay).

Na albumu su svirali Nenad Kojić (kahon, perkusije, prateći vokal), Vladimir Vojnović (klavir), Borko Basarić (fretless bas), Sava Nikić (vokal/tekst) i Dušan Kolarski (akustična gitara). Pored standardne petorke, na albumu su gostovali na akustičnoj gitari i Milan Milanović na violini u pesmi “Ancora Qui”.

Photo: Facebook/ Azil 5
Photo: Facebook/ Azil 5

– Ovog puta smo pokušali na traku da prenesemo akustične aranžmane naših pesama i osećaj koji smo imali na nastupima u Berlinu, Budimpešti, Sloveniji u periodu 2011. – 2012. jer smo tada zapravo prvi put pokušali da izvedemo reportoar na ovaj način. U međuvremenu se Vlada Vojnović bavio muzičkom produkcijom i ove godine je cela stvar sazrela da se kvalitetno snimi i to je nešto čime bend može da se pohvali – ističe Borko Basarić, basista benda.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime