Ime: Slavko, prezime: Štimac u filmu Srđe Penezića

0
38
Photo: Promo

Film “Ime: Dobrica, prezime: nepoznato” scenariste i reditelja Srđe Penezića, u kome glavnu ulogu tumači Slavko Štimac, premijerno će biti prikazan u okviru filmske revije Cinemafest u Sava centru 2. novembra 2016, a od 3. novembra biće u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Ovo je priča o Dobrici koji, napušten od roditelja, prvih dvadeset i osam godina života provodi u sirotištu ili zatvoru. Ipak, da li zato što je prvih par godina proveo sa ljudima koji su ga iskreno voleli, ili zato što je to njegova priroda, on bira da u ljudima vidi samo dobro. Ljudi se često smeju Dobrici i njegovoj naivnosti, ali na kraju ne mogu da joj odole.

Photo: Promo
Photo: Promo

Poseban šarm ovog filma proizilazi iz činjenice da je autoru Srđi Peneziću bogati filmski opus Slavka Štimca pružio priliku da koristi isečke iz njegovih ranih filmova (“Vuk samotnjak”, “Salaš u malom ritu”, “Vlak u snijegu”, “Specijalno vaspitanje”, “Varljivo leto”) i uklopi ih u novosnimljeni materijal kako bi se ilustrovao rani život glavnog junaka u filmu.

Uz Štimca u naslovnoj ulozi, glumačku ekipu čine i Hana Selimović, Mirjana Joković, Bogdan Diklić, Renata Ulmanski, Miodrag Mrgud Radovanović, Vladica Milosavljević, Sergej Trifunović, Marko Baćović, Bojan Dimitrijević, Rada Đuričin, Branislav Lečić, Milan Caci Mihailović, Gordana Đurđević Dimić, Nebojša Dugalić kao narator i prvi put na filmu, devojčica Helena Jakovljević.

“Dobrica” je sniman tokom 2014. godine u produkciji Logos filma uz podršku Filmskog centra Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu. Svetska premijera je bila na Festivalu svetskog filma u Montrealu krajem avgusta 2016, a prvo prikazivanje u Srbiji na Internacionalnom festivalu filmske režije u Leskovcu gde je Slavku Štimcu uručena nagrada za promociju našeg filma u svetu.

Photo: Promo
Photo: Promo

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime