DRUGI BALKAN TUBE FEST POTVRDIO – JUTJUBERI SU NOVE ZVEZDE BALKANA

0
45
Balkan Tube Fest/Photo: Marko Obradović Edge

Jutjuberi su, definitivno, nove zvezde Balkana. Jer, na drugom po redu Balkan Tube Festu, koji je održan ovog vikenda u Centru Sava, tiskalo se više od 12.000 posetilaca, uglavnom velikih fanova jutjub zvezda regiona, kako bi bili što bliže svojim internet idolima.

Tokom subote i nedelje, na velikoj sceni, kao i tokom propratnog programa, prodefilovalo je čak stotinu pedeset momaka i devojaka koji na svojim kanalima na YouTube-u imaju i po više stotina hiljada pratilaca. Svaki od njih…

Milan Inić i njegova grupa sa kanala Yasserstain, uz popularnu pevačicu Saru Jo, otvorili su programski deo ovogodišnjeg festivala.

Balkan Tube Fest/Photo: Artimedia
Balkan Tube Fest/Photo: Artimedia

Voditeljski par, Bojan Ivković i Nataša Guberinić, predstavljao je jednog po jednog kreatora video sadržaja: Denija, Muđu, Ćaleta, Mariju Žeželj, Janu Dačović, Anu2Cats, Kovalsku, Cileta, Duleta, Zvognja, Ružu Rupić i mnoge druge.

Stotine mladih je čekalo u redovima da dobiju autogram ili da se fotografišu sa svojim herojima sa interenta, dok je ostatak publike obilazio zabavni sadržaj u foajeu u vidu arkadnih igara, stonog fudbala, foto kabine, guitar hero-a i željno isčekivao kad će neko od njihovih idola izaći u publiku. Prvi dan je završen spektakularnim koncertom.

Balkan Tube Fest, Yasserstain i Natalija Paunović/Photo: Artimedia
Balkan Tube Fest, Yasserstain i Natalija Paunović/Photo: Artimedia

U nedelju, posle otvaranja drugog dana programa, napravljena je ogromna selfi fotografija nakon koje je Danilo Dabić sa kanala Zvoganj imao stand up nastup uz Trbu.

Zvoganj je, inače, na veliko iznenađenje medija, bio prilično neprijatan prema njima i nije želeo da daje intervjue. Zašto, samo on zna.

Momci su kasnije na bini igrali PES, a posle njih devojke partiju dobro poznate tinejdžerske igre – Istina izazov.

Finale ovogodišnjeg festivala je kulminiralo dodelama nagrada za najbolji kanal, klip, pesmu… Nakon dodele prikazan je film ‘Ko je najbolji jutjuber’.

Mnoštvo medija je pratilo dvodnevne događaje u Sava centru, od kojih i 11 portala iz Hrvatske. Oni su većinom bili zainteresovani za influensere video sadržaja iz te zemlje kojih je bilo čak osamnaest. Jedan od njih, Davor sa kanala The Lazy Wave, oduševljen je celokupnom organizacijom festivala.

– Petra i ja smo već drugi put ovde, fascinirani smo atmosferom i prezadovoljni svojim nastupom. Jedva čekamo narednu godinu.

– Veliko interesovanje koje je vladalo za ovaj dvodnevni festival svedoči o ogromnom značaju celokupne jutjub regionalne scene. Milioni pratilaca, milijarde pregleda, sponzori koji polako u sve većoj meri prepoznaju važnost tih online ličnosti kao i ekstatični fanovi, dokaz su jednog velikog komunikacionog potencijala, kao i promene celokupne ekipe ‘zvezda’ kod mlađe publike – rekla je po završetku organizatorka festivala Mirjana Vladisavljević.

Balkan Tube Fest/Photo: Artimedia
Balkan Tube Fest/Photo: Artimedia

Za mnoge fraza, ali energija koju smo sa publikom svi zajedno osetili tokom ova dva nezaboravna dana, nikako se drugačije ne može opisati, a da ne zvuči kao kliše – svi smo mi jedna velika porodica. Mnogi ne shvataju jutjub, ali je suština da jedni druge pokrećemo, činimo boljima, promovišemo druženje i edukaciju što je ovogodišnji festival demonstrirao na najbolji mogući način. Publika, pratioci s jedne strane i autori sa druge disali su kao jedan živi organizam što nama, organizatorima, daje vetar u leđa i motiv da već sutra počnemo sa pripremama narednog Balkan Tube Festa – sabrao je suštinu u nekoliko rečenica Dušan Srbljak sa kanala PCAxe, ujedno i jedan od organizatora.

Dakle, do narednog oktobra…

 

 

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime