Home»Muzika»Homeland»NISU STALI I DOBILI SU SVE – Van Gogh slavi 30 godina rada koncertom, kako drugačije…

NISU STALI I DOBILI SU SVE – Van Gogh slavi 30 godina rada koncertom, kako drugačije…

1
Shares
Pinterest Google+
Van Gogh/Photo: musicvangogh.com
Van Gogh/Photo: musicvangogh.com

Grupa Van Gogh će 26. novembra u Belexpo centru u Beogradu proslaviti tri decenije svog rada i postojanja

– Raduje nas što ćemo naš rođendanski parti kako i dolikuje, proslaviti zajedno sa publikom. Siguran sam, biće to vrela novembarska noć prepuna dobrog raspoloženja, posebnog ritma, kvalitetnog zvuka i glasnog horskog pevanja, noć u kojoj će publika i Van Gogh zatresti grad – rekao je frontmen Zvonimir Đukić-Đule.

On je dodao i da će se tog 26. novembra zauvek oprostiti od nekih pesama koje su godinama unazad činile okosnicu njihovih set lista.

Van Gogh za 26. novembar priprema “nastup u dva čina”. U prvom činu predstaviće se publici u akustičnom izdanju, dok je drugi čin rezervisan za “potpuno novi, nabrijani elektrik set benda”.

– Noć našeg rođendanskog slavlja biće i prilika da prvi put uživo odsviramo nama neke drage pesme, koje su tokom godina karijere ostale nepravedno zapostavljene. Nakon aktuelne turneje, pred nama je vreme, koje nas mami da se kreativno otisnemo u nekom za nas, skroz nepoznatom, a inspirativnom muzičkom pravcu – kaže Đukić.

Van Gogh/Photo: musicvangogh.com
Van Gogh/Photo: musicvangogh.com

 

Da li se sećate...

Van Gogh/Photo: musicvangogh.com
Van Gogh/Photo: musicvangogh.com

Svojim debi albumom nazvanim jednostavno “Van Gogh” (1986) bend je ponudio niz upečatljivih pesama poput “Tragovi prošlosti” i “Menjam se”, ali je bilo potrebno pet godina i promena postave da bend prodiše punim plućima i krene u osvajanje srpske scene kada se mikrofona uhvatio gitarista Đule za drugi album “Svet je moj”, sa kog je bio veliki hit “Neko te ima”. Devedesete u Srbiji obeležili su albumi “Strast” (1993), “Hodi” (1996) i “Opasan ples” (1999), kao i hitovi “Mama”, “Hodi”, “Klatno”, “Brod od papira”… U novom stoleću beogradski sastav je nastavio pođednako žestoko, intrigantno i zavodljivo sa albumima “DrUnder” (2002), “Kolo” (2006), “Lavirint” (2009) i “Neumeren u svemu” (2013). Van Gogh je do sada osvojio najveće koncertne prostore u zemlji poput Beogradske arene (dva puta), Hale sportova i stadiona Tašmajdan. Na prve tri decenije svog stvaranja Van Gogh se prigodno osvrnuo albumom najvećih hitova u novim, akustik aranžmanima, prigodno nazvanim “Ako stanemo gubimo sve” (2016).

Kao što i dolikuje rođendanskoj proslavi poklon je obavezan – uz svaku ulaznicu grupa Van Gogh poklanja svoj novi CD “Ako stanemo gubimo sve”.

Novina za fanove je personalizovana bilbord kampanja “Prvih 100 – na plakatu zajedno sa bendom!”, koja daje jedinstvenu priliku da se lice zainteresovanih fanova nađe uz članove Van Gogha na plakatima i bilbordima po celom Beogradu.

Tu mogućnost dobiće samo kupci prvih 100 ulaznica, koje se po ekskluzivnoj ceni od 1.000 dinara mogu naći isključivo u prostorijama “Long Play”-a od 3. oktobra, radnim danima od 10 do 16 časova.

Van Gogh/Photo: musicvangogh.com
Van Gogh/Photo: musicvangogh.com

Nakon toga, u prodaji preko mreže “Eventim” jedna ulaznica biće 1.300 dinara, odnosno “Van Gogh karta za dvoje” 2.000 dinara, kao i jedna VIP karta koji košta 2.000 dinara.

Previous post

Arsenal Fest - Dokumentarni film 06:01 (7,5 minuta, Nikola Radojčić - Skubi)

Next post

Nobelova nagrada za književnost 2016. - Kome će 13. oktobar biti srećan?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *