THE GOUSTER – OBJAVLJEN “IZGUBLJENI ALBUM” Dejvida Bouvija iz 1974. godine

0
30

Pre svoje smrti Dejvid Bouvi pripremio je niz snimaka za koje je želeo da budu objavljeni posthumno. Pre nekoliko danase pojavilo se jedno od tih izdanja, a reč je o novom box-set izdanju ‘Who Can I Be Now? (1974-1976)’ u kojem se nalazi do sada još neobjavljeni Bouvijev album ‘The Gouster’. Naziv albumu Bouvi je dao prema izrazu koji označava način odevanja afro-američkih tinejdžera 60-ih godina u Čikagu, a u kontekstu albuma označava stav ponosa.

David Bowie/Photo: Promo
David Bowie/Photo: Promo

Taj je album snimljen 1974. godine, u razdoblju Bouvijeve karijere koju kritičari nazivaju “plastic soul” erom, kada je veliki muzičar u svoj izraz uklapao elemente fanka, R&B-a i soul muzike. Album započinje ponovo snimljenom verzijom pesme ‘John, I’m Only Dancing’, a uključuje i pesme kao što su ‘Young Americans’, ‘Somebody Up There Likes Me’ i ‘Can You Hear Me?’. Album ‘The Gouster’ nikada do sada nije ugledao svetlo dana, ali je nekoliko pesama ipak objavljeno na albumu ‘Young American’ 1975. godine.

Bouvijevi fanovi sada po prvi put mogu da preslušaju ‘The Gouster’ u sklopu box-set izdanja ‘Who Can I Be Now?’. Cela kompilacija dostupna je u streamingu putem servisa Spotify, pri čemu ‘The Gouster’ počinje sa 50. pesmom – ‘John, I’m Only Dancing (Again)’ – snimljenom u fank stilu koja zvuči kao da je izvedena uživo na žurci u Harlemu ranih 70-ih.

Ovu pesmu Bouvi je napisao i snimio 1972. godine, ali verzija za album je bila značajno duža, pa je nazivu pesme dodao reč ‘Again’ (‘Ponovo’).

PREDSTAVA O DEJVIDU BOUVIJU DO KRAJA GODINE U KRAGUJEVCU

IMAN, PRVI PUT POSLE BOUVIJEVE SMRTI: BILA JE OVO TEŠKA GODINA, ALI DRŽIM SE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime