Home»Pulse»Najave»Parobrod – tribina “Kultura rock ’n’roll sećanja”

Parobrod – tribina “Kultura rock ’n’roll sećanja”

0
Shares
Pinterest Google+

Poslednjih godina o ex yu rock sceni napisane su brojne knjige, dragoceno svedočanstvo o istoriji popularne kulture. Tim nezaobilaznim publikacijama, bez kojih se profesionalno ne može razmatrati fenomen rock ‘n’ rolla na ovim prostorima, posvećena je tribina “Kultura rock ’n’roll sećanja” koja će se održati  29. septembra 2016. od 19 časova u UK Parobrod.

Photo: Promo
Photo: Promo

 

Gosti tribine: Petar Janjatović, autor knjige “Ex Yu rock enciklopedija 1960-2015” (četvrto dopunjeno izdanje 2016), Goran Tarlać, novinar i prvi urednik ugašenog web magazina Popboks, Zoran Panović, sociolog i kolumnista, Aleksandar Žikić, autor knjiga “Fatalni ringišpil – hronika beogradskog rokenrola 1959-1979” (1999), “Mesto u Mećavi – biografija Milana Mladenovića” (1999) i “Tajne vračarskog trougla” (2016).

Među koricama mnogih od njih su kolekcionarski sakupljani detalji koji osvetljavaju ne samo prošlost jedne epohe, već nagoveštavaju i ono što bi označavao termin “jugofuturizam”. Moderator će biti Katarina Lazić, urednica u Parobrodu. Parobrod je ustanova kulture koja je pak sa druge strane producirala izložbu o Vladi Divljanu, čije je treće izdanje posle Beograda i Šapca, regionalna publika imala priliku da vidi na upravo održanom Weekend media festivalu u Rovinju.

Previous post

Cinemafest – Novi filmski standard Srbije i regiona

Next post

Lenin "Pick Up" sluša ceo region, a vi?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *